海水領域 SeaFishZone

樓主: 我是浩
打印 上一主題 下一主題

其倫仙開口問題     [複製鏈接]

論壇元老

capmo 發表於 2013-4-27 19:10
唔好咁心急,同成日關注佢好D噃
教唔到仲嚇親佢多

係啦~我都留意到
放左入去後佢都真係驚驚地
但好彩條圈又冇追佢
再睇下先
謝謝你的建議^^

最佳新人 突出貢獻

我是浩 發表於 2013-4-27 19:14
係啦~我都留意到
放左入去後佢都真係驚驚地
但好彩條圈又冇追佢

條魚失失慌,盞搞同時間愈久愈難........咯

不知你缸環境及玩了多久, 如是熟手, 分開佢唔好俾佢見到其他野.
定左先再試小小濕碎粒便可, 定了才可試,但如魚態巳落, 巳失先機,
上番堂下次再試吧
主缸有:06年:小丑x3(01 Feb); 澳洲金間(15 Mar); 天皇仙(15 Jul); 人字, 藍燕(29Jul); 深水蝶(05Dec).
聖圈帝(27Jan 07).  08年:太陽蝶(16May);  金蝶(23 Oct).  09年:橙網,月光(05 May), 雞心(15 May), 無尾圈(01 Jun).10年:珊瑚蝶, 雪花蝶 (20 Apr); 四環蝶(04 Aug);斜虎紋蝶 (01 Oct).11年: 火燄仙 x4 (24 Feb), 珊瑚美人(15 Mar),南非寶石(3 Jul);  藍燕公(02 Aug); 澳洲仙B(05 Aug)細缸仔有: 麒麟仙(05Oct 07)半月仙(05 Sep 08) 金頭仙(05 Oct 08)虎皮仙(05 Dec08);澳洲金間(19 Aug 09);白面蝶(26 Feb 11);藍印(02 JUl 2011),三間蝶

論壇元老

capmo 發表於 2013-4-27 19:20
條魚失失慌,盞搞同時間愈久愈難........咯

不知你缸環境及玩了多久, 如是熟手, 分開佢唔好俾 ...

哈哈哈~比你講完就即時黎料
條圈走去扮大佬囉
條其倫雞咁腳即閃
咁我只好即捉返條圈出黎了
睇黎佢唔鍾意有魚陪
都係等佢自己一個食到搶口啦

Update plx

論壇元老

elvis0802 發表於 2013-5-1 05:02
Update plx

ELVIS0802師兄- 我條其倫仲好精靈, 冇之前咁怕羞, 見到我行過去會出黎睇下係咪有水芝食, 仲會係水面搵食添, 但都仲未肯食粒粒, 下一步我諗住張D粒糧整碎, 加水芝比佢食, 睇下可唔可以慢慢轉到粒糧

論壇元老

今日發現佢有咬粒粒, 但仲未大口大口咁食, 而水芝就十分鐘意食, 未溶都已經沖出面食添, 應該食粒粒不遠已

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

有無Update

論壇元老

我張啲粒粒磨成粉加入啲水芝道, 佢有一齊食, 但仲未肯食原粒粒糧

論壇元老

iphone5 發表於 2013-5-11 07:03
有無Update

我張啲粒粒磨成粉加入啲水芝道, 佢有一齊食, 但仲未肯食原粒粒糧

論壇元老

仲有就係, 仲放係西入面未放出黎
琴日加左條藍咀B入去一齊訓糧中

論壇元老

我果條訓左係到3日 就死

我是浩 發表於 2013-5-11 11:53

最重要係佢肯食就得啦..

係粉定係粒冇所謂~

都係有營養

論壇元老

silversilver108 發表於 2013-5-11 14:10
我果條訓左係到3日 就死

訓左三日就真係長訓, 唔緊要, 再買~
師兄呢排唔見你UPDATE下你鋪頭個魚缸既?

論壇元老

iphone5 發表於 2013-5-11 14:13

係粉定係粒冇所謂~

佢肯食已經好安慰,
開頭見到我個影都唔知閃左去邊,
到而加見到我行過去即時莆頭知有野食,
唔覺唔覺已經成個月時間了
呢種魚真係好細膽

論壇元老

iphone5 發表於 2013-5-11 14:13

係粉定係粒冇所謂~

新消息呀~
岩岩餵粒糧, 佢見到條藍咀B食
佢又走去食呀
已經開始食粒粒,
到搶口就可以出關嘞

論壇元老

我是浩 發表於 2013-5-11 17:09
訓左三日就真係長訓, 唔緊要, 再買~
師兄呢排唔見你UPDATE下你鋪頭個魚缸既?

前兩日有update

論壇元老

我是浩 發表於 2013-5-11 18:15
新消息呀~
佢又走去食呀

你就好啦
恭喜哂

論壇元老

silversilver108 發表於 2013-5-11 19:20
你就好啦
恭喜哂

謝謝~

新消息呀~
佢又走去食呀

師兄就好啦,我條只食小小水蛭,粒量都未食,而家同條多彩仙一齊係Q缸,學唔到條多彩咁食粒糧。己經成個月啦,重係好驚人。見到之前D師兄話佢食甜圈,唉....第曰就算成功開口都有D擔心,我個係RT缸嚟。

新消息呀~
佢又走去食呀

整張相睇下啦