海水領域 SeaFishZone

查看: 4000|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

綠澡~~help [複製鏈接]

樓主
我個缸底好多成吋長既綠澡,會唔會整死d鈕扣?
有冇方法可以除左佢又唔會傷害珊瑚?

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

沙發
點樣有無相睇下
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

板凳
加條青魔

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

地板
dickytam 發表於 2013-4-4 08:54
加條青魔

炒野炒到傻左呀你,緣藻呀吾係玻璃蟲
加條狐狸或兔仔就可以

Fox太大條,我24吋缸,青苔都好多,加左隻螺,但佢成兩個星期都係同一舊石上面食,冇去其他地方

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

你缸水太肥啦...
買條狐狸比較好,
FS有D 2,3" 左右...
去日旺睇下.......

2“都仲可以...3“真係太大...我最大個條藍吊先得1.5“
我缸生物應該唔算多,真係唔明
我得小丑,藍吊,士多啤利,海星,蝦,螺,古b(新加)

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

化氮可能唔夠好,做唔到第一步
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

當務之急可以用假綿羊蝦,ok 啊!
但都係換化氮 or 勤D換水實際....

我no3=0 po4都好低有時0
水我3日換一次
綿羊蝦會食架??
可唔可以同醫生蝦一齊養?

水我3日換一次
綿羊蝦會食架??
可唔可以同醫生蝦一齊養?

最佳新人 活躍會員

kato1983 發表於 2013-4-5 12:26
水我3日換一次