海水領域 SeaFishZone

樓主: totoleong
打印 上一主題 下一主題

一入珊瑚深似海 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

呀, 之前都有用過VODKA, 不過成效不是太高...  

可能是我成日飲晒時冇貨, 冇得加, 成日斷斷續續O既關係了!

Professor 發表於 2012-3-28 13:59
我分享下經驗啦!  (講到離晒題)
真是班門弄斧了~

人都靚左,莫非係師姐

你係 ZEOvit 派喎,光軍又係,預祝成功
我可以選擇放棄,但不會放棄選擇

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

Professor 發表於 2012-3-28 13:59
我分享下經驗啦!  (講到離晒題)
真是班門弄斧了~

我都試過用Coral snow, 真喺幾work.
落完的水真係清左, 由其係燈照太長之後最明顯

不過隻BIO-MATE用左之後, 對我個缸來講效果唔太明顯

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

Professor 發表於 2012-3-28 12:22
原來我之前唔小心delete 左! 搵唔番d 相!

曾在夢幻出post 問過各位大師的! (不過 d 相冇左) -----> ht ...

乜變白左, 仲有機會出到色

等我仲掉哂佢添

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

探長 發表於 2012-3-28 13:26
我都試過

探長, 咁試過之後點

totoleong 發表於 2012-3-28 19:19
探長, 咁試過之後點

Deleted photos forever

想問下角變白左(有花/SO)
要點/幾奈先會有番色架??

P.S.我D水勁瘦...

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

benzwang 發表於 2012-3-28 23:02
想問下角變白左(有花/SO)
要點/幾奈先會有番色架??

我試過變白左但喺仲有花就由佢,
之後繼續比的寶品佢, 過左排件角又起左小小紅色出黎( 我起得大約2個月到)
個的係走色, 無問題

如果因為甩皮導至變白, 個的係燒角
我就會即刻剪左變白部份, 試過冇剪由佢繼續燒, 佢甩出黎的皮同分泌物有機會令到其他
角角都燒理, 即時壞水。

不過有時剪左都繼續燒, 咁就要掉左佢, 冇得救

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老

totoleong 發表於 2012-3-28 19:18
乜變白左, 仲有機會出到色

等我仲掉哂佢添

我都掉左兩件啊~!!!

蠢左了!!!!

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

CHING你用咩寶品加色架??

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

benzwang 發表於 2012-3-29 22:42
CHING你用咩寶品加色架??

佢用水彩
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

我只有碘,鐵,coralamino, koral colour同RED SEA隻萬用粉濟

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

都唔少野
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2012-3-29 22:49
佢用水彩

水彩會甩色

我用防水化妝品

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

benzwang 發表於 2012-3-29 22:57
我只有碘,鐵,coralamino, koral colour同RED SEA隻萬用粉濟

我係行Zeovit

所以會用K-b / B-b / Xtra........等等

管理員

我係新手

totoleong 發表於 2012-3-30 11:49
水彩會甩色

我用防水化妝品

高手

論壇元老

望住個缸邊度都唔去

假期前係灣仔行行下
行到大班度
又忍唔住入左2件

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

totoleong 發表於 2012-4-10 13:48
假期前係灣仔行行下
行到大班度
又忍唔住入左2件

灣仔行到去大班