海水領域 SeaFishZone

樓主: chihim
打印 上一主題 下一主題

籠屋 48*24*22 p177 [複製鏈接]

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

沙缸咁多位,唔間多倉養草或ATS?
會唔會兩泵上水?
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

C hing 有無設計圖參考(其實想抄襲
可否PM價錢及邊到做
30吋x20吋x20吋,努力中

論壇元老

一隻成日比人吹到啤啤聲嘅熊

最佳新人 活躍會員

可以PM埋比我造缸價錢同邊間造嗎?唔該師兄。

我又想知,師兄麻煩PM埋比我造缸價錢同邊間造嗎?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

vsvs 發表於 2013-4-13 08:48
沙缸咁多位,唔間多倉養草或ATS?
會唔會兩泵上水?

越少野越好。。行豆都 0.2" 0.0x。了
所以一上一落算魯。。 系雙pump 上水。 一個直上 一個拖水冷再上

kelvinpp 發表於 2013-4-13 11:19
C hing 有無設計圖參考(其實想抄襲)
可否PM價錢及邊到做

圖。。手畫之wo。。 做左萬二蚊 魚店代理埋。。

如果自己穩 可能7-8000"

啤啤熊 發表於 2013-4-13 12:16
可以PM埋比我造缸價錢同邊間造嗎?唔該師兄。

同上。。哈哈

獅子王 發表於 2013-4-13 13:21
我又想知,師兄麻煩PM埋比我造缸價錢同邊間造嗎?

同上上

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

個缸攪掂未?

最佳新人 論壇元老

chihim 發表於 2013-3-23 08:06
但我見鬼佬用福特加 用豆都可以玩到好靚
。。所以想體下系唔系有d乜方法

我都係用豆豆架...
無問題的.

最佳新人 活躍會員 論壇元老

nickdo 發表於 2013-4-13 17:06
我都係用豆豆架...
無問題的.

請問有無添加補品呀?

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

nickdo 發表於 2013-4-13 17:06
我都係用豆豆架...
無問題的.

好靚呀,師兄除左用豆,仲有無D嘜野需要補充。
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-4-13 18:37
好靚呀,師兄除左用豆,仲有無D嘜野需要補充。

教左你忡得掂。。。肯定唔可以話比你知啦

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

chihim 發表於 2013-4-13 19:13
教左你忡得掂。。。肯定唔可以話比你知啦

我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

dickytam 發表於 2013-4-13 16:23
個缸攪掂未?

搞掂左。。等運到之嘛。。

最佳新人 論壇元老

有加KZ的AA,CV,SP, 用來喂珊瑚. 加BAK用黎加菌種.
KEEP好 KH,CA,MG. 夠低營養已經OK... 我無落SPUR2已經有KZ色系效果.
之前嫌佢太淡色. 加 KZ D 增色藥水都唔係太見效. 加多幾條魚 D SPS先深色D...

我用bw7號 加菌,測試緊落cv aa xtra 。。體下有乜唔同

nickdo 發表於 2013-4-13 20:13
有加KZ的AA,CV,SP, 用來喂珊瑚. 加BAK用黎加菌種.
KEEP好 KH,CA,MG. 夠低營養已經OK... 我無落SPUR2已經有 ...

好靚喎,Ching 證明咗KZ 最無用係佢D 石仔

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

chihim 發表於 2013-4-13 21:10
我用bw7號 加菌,測試緊落cv aa xtra 。。體下有乜唔同

有相睇未呀?

有相睇未?