請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: alan@aqua

水冷仔.. [複製鏈接]

論壇元老

sb75boy 發表於 2013-3-19 01:08
師兄。想問下你用幾大個泵去推?我用800/L唔知會唔會大過頭呢?呢2日比較熱發覺降溫有D慢

我係用EDEN511濾桶去推的...(佢地建議好似200-300L)
買魚買上癮..

alan@aqua 發表於 2013-3-19 11:35
我係用EDEN511濾桶去推的...(佢地建議好似200-300L)

阿。咁今晚返去換個細D泵試下

師兄。咁你個桶係幾多L架?

論壇元老

sb75boy 發表於 2013-3-19 11:39

買魚買上癮..

論壇元老

alan@aqua 發表於 2013-3-19 11:54

300-600L 睇心情...
買魚買上癮..

alan@aqua 發表於 2013-3-19 11:56
300-600L 睇心情...

呵呵呵。唔該晒

rex 發表於 2013-3-18 19:25
順豐收你幾多運費呀

水冷$298 + 運費 $45 (平過香港太多....講真$800我情願加多3舊買部海利水冷機仲要唔係制冷片)
小弟認為買都要合理同值得先好買 (不喜勿插)
尋日已經收到,兩日已送到超快! 試過淨開機一陣, 個接駁位都掂到係冰凍感覺! 好期待full setting!!

將會同小弟以下條link既Ipower 缸仔合體! 遲少少再update報告
https://www.facebook.com/notes/%E6%B5%B7%E6%B0%B4%E6%B0%B4%E6%97%8F%E8%90%AC%E8%BF%B7%E9%A0%81-marine-lovers/8-x-9-x-9-%E8%BF%B7%E4%BD%A0%E7%BC%B8%E7%94%B1%E9%9B%B6%E9%96%8B%E5%A7%8B/421529934569103
Marine Lovers
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

sb75boy 發表於 2013-3-19 11:39

水過得太快返而制冷時間長左 浪費電
FB Fan Page: www.facebook.com/marinelovers

marinelovers 發表於 2013-3-19 12:45
水過得太快返而制冷時間長左 浪費電

係呀。所以今晚換個450/L試下。
另外想問下師兄你係點樣過數架。係咪要有大陸銀行先得架

sb75boy 發表於 2013-3-19 12:59

我都係係 7-11買淘點用支付寶比錢

marinelovers 發表於 2013-3-19 13:05
我都係係 7-11買淘點用支付寶比錢

哦。原來7仔有陶點賣。唔該晒

sb75boy 發表於 2013-3-19 13:09
哦。原來7仔有陶點賣。唔該晒

唔洗 ^^

sb75boy 發表於 2013-3-19 12:59

乜而家唔係話可以用PPS過數咩

rex 發表於 2013-3-19 19:15
乜而家唔係話可以用PPS過數咩

PPS又係嘜嚟架?唔地才

sb75boy 發表於 2013-3-19 19:18
PPS又係嘜嚟架?唔地才

易辦事呀
重有應該睇下你部水冷放起邊, 放起同缸水平位定下面先決定用幾大流量

rex 發表於 2013-3-19 19:22
易辦事呀
重有應該睇下你部水冷放起邊, 放起同缸水平位定下面先決定用幾大流量

易辦事唔係EPS咩?PPS我以為剩係睇電影?

sb75boy 發表於 2013-3-19 19:58
易辦事唔係EPS咩?PPS我以為剩係睇電影?

哎.....sorry, 係繳費靈至岩

rex 發表於 2013-3-19 20:43
哎.....sorry, 係繳費靈至岩

咁又唔使sorry。繳費靈可以過數又幾方便喔。唔該晒你就真

論壇元老

ckht168 發表於 2013-3-20 06:05
我部大陸電子水冷,用在成年都唔知幾正常.我上年都係淘寶買. 不過電子到底係電子,太熱都係唔夠勁.32度夏天時 ...

無錯~~不停行機,風扇都不停郁

咁多位師兄。你地部水冷點啊?我衣加改細咗水流。但SET25度最多降到27點幾。一日都無停過機

論壇元老

sb75boy 發表於 2013-3-20 23:32
咁多位師兄。你地部水冷點啊?我衣加改細咗水流。但SET25度最多降到27點幾。一日都無停過機

你個缸乜SIZE?
買魚買上癮..