海水領域 SeaFishZone

樓主: alan@aqua
打印 上一主題 下一主題

再戰金毛巾..(輸了!) [複製鏈接]

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

我係wingk960 發表於 2013-3-24 00:53
不過見佢好似會CHOK CHOK下咁喎.

無播,仲有sensor ,無光果陣,自動慢流
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

ybkwok 發表於 2013-3-24 00:19
第一,証明你無Q魚
第二,証明你無西起條魚喺主缸,觀察一排,
等D舊魚見慣條新魚,順便睇下邊條 ...

a1 果q缸已變... DSC_0329.jpg
a2 有, 西起左有5-6日了, 見佢好態夠淡定才放出來..
a3 我諗冇人夠我夜(4:00)放魚出來..
買魚買上癮..

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

alan@aqua 發表於 2013-3-24 01:02
a1 果q缸已變...
a2 有, 西起左有5-6日了, 見佢好態夠淡定才放出來..
a3 我諗冇人夠我夜(4:00)放魚出來 ...

咁既話,就要從size 著手,
D魚大既,就買BB
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

論壇元老

算了, 再加魚就加蝶...
買魚買上癮..

論壇元老

ybkwok 發表於 2013-3-24 01:05
咁既話,就要從size 著手,
D魚大既,就買BB

買魚買上癮..

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

alan@aqua 發表於 2013-3-24 01:11

蝶魚仲難開口
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

kwong426426 發表於 2013-3-23 21:09
我今日都攞過上手

我都攞過

ybkwok 發表於 2013-3-24 00:19
第一,証明你無Q魚
第二,証明你無西起條魚喺主缸,觀察一排,
等D舊魚見慣條新魚,順便睇下邊條 ...

無夜放魚一樣追打

我係wingk960 發表於 2013-3-24 00:53
不過見佢好似會CHOK CHOK下咁喎.

師兄係咪用滴流?

會唔會落水聲大左?

ybkwok 發表於 2013-3-24 00:58
無播,仲有sensor ,無光果陣,自動慢流

造流系咩用磁吸嫁?我30寸RT缸用1拖2對吹會唔會打風?

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

試玩時,如果開大D,個水聲就真係似海浪聲,
不過有得較,可以較細D
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

sb75boy 發表於 2013-3-24 09:29
造流系咩用磁吸嫁?我30寸RT缸用1拖2對吹會唔會打風?

唔係磁吸,係好似車用電話座果D吸
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2013-3-24 10:41

明白。唔該曬

論壇元老

ybkwok 發表於 2013-3-24 01:12
蝶魚仲難開口

佢地唔開口都仲有1-2個月命! 但放d仙落佢就即死...
買魚買上癮..

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

ybkwok 發表於 2013-3-24 10:41

等你包膠
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

我係wingk960 發表於 2013-3-24 11:53
等你包膠

無得包膠呀,琴日話夜晚先到,
就算我等到,條魚都等唔到,
最後走人!
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

我以前都同你一樣原本冇問題食糧,一放落去就被打到番歸,現在冇左一幢就三條都養超過半年了!

論壇元老

但我又唔想放棄條幢...除左惡D之外...佢真係好精靈...佢一想追魚果陣就會望下我睇我睇唔睇到...(因我見到實會搵隻手指指住佢炳佢,佢同條帝都很怕的,佢地知我下一個動作就係攞個綱去綱佢地!)
買魚買上癮..

我都有條西起左唔敢落..條一幢牛咁眼超住佢,睇怕都係要掉條幢入沙缸等佢反醒下..E排開缸元老藍圈生棉花咀..條幢比時比佢惡開..一見佢有事第一時間搶位做大佬..好在藍圈仲夠態唔怕佢..係夜晚嘈左D LO..係咁叫
30fot
http://snaap.netvigator.com/album/servlet/main?act=web3_slideshow&parentid=1024841553

ybkwok 發表於 2013-3-23 19:43
曰旺影既

請問多唔多金毛巾B呀ching?