請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

樓主: rebeccacslee

新會員第一個post - 我的新缸 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 灌水之王 論壇元老

rebeccacslee 發表於 2012-3-9 14:14
咁多位,基本野我都有用開,NP豆,Rowa,水冷,純水,H&S 110 Skimmer,唔知仲要d乜? 可唔可提點下{:4_87: ...

扮新手?

好正呀1

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

炭, 做流頭, 燈款.........

如果想經濟d用尼個造浪,唔知效果如何呢?

http://seafishfans.com/viewthrea ... &extra=page%3D1

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

pro

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老

rebeccacslee 發表於 2012-3-9 14:27
如果想經濟d用尼個造浪,唔知效果如何呢?

http://seafishfans.com/viewthread.php?tid=82942&extra=pag ...

我同hung128有個仲經濟,效果仲勁嘅唔知你敢唔敢試

lamlam兄,可唔可以pm我,比多少少資料過我

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老 開網功神

漏了枝靚LED 燈....

深水角 發表於 2012-3-10 14:29
漏了枝靚LED 燈....

冇靚既 LED只係用返舊果支 !

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 優秀版主 論壇元老

rebeccacslee 發表於 2012-3-10 13:06
lamlam兄,可唔可以pm我,比多少少資料過我

攪笑DIYhttp://www.reef.hk/forum/topic/20606-%e8%b6%85%e7%88%86%e7%ac%91diy-haha/page__view__findpost__p__188530

Lamlam 發表於 2012-3-10 15:18
攪笑DIYhttp://www.reef.hk/forum/topic/20606-%e8%b6%85%e7%88%86%e7%ac%91 ...

外形好幾時有改良版?

nice tank~~~~

akirlo 發表於 2012-3-10 23:48
nice tank~~~~

今次全舊akirlo兄出手相助 多謝你

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

版大大, 唔知36 x 24 x 22 (有6吋做外置槽) 由底出水 x 2 (再加1出2咀) = 4出水位, 現在的eheim 1262上水泵, 係咪唔多夠呢? 唔知用邊隻上水泵好?  pj7500夠嗎?

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

唔好用pj. PJ6000 已經開始嘈.

版主

初級新手水水熊

要用緊係用PJ啦
裝左落去之後幾年都唔洗起返個泵出黎
返工冬眠放工失蹤善良熊