海水領域 SeaFishZone

樓主: 司空火兒
打印 上一主題 下一主題

不可能的任務(新手切勿模仿)   [複製鏈接]

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-3-9 23:56
你教下我應該點做,我覺得你唔再回就無事,一隻手掌拍唔響。

我點解唔可以回post 我只係寫出我既感受和睇法 如果你話我知呢個網只可以留d 讚呀 正呀 好叻呀 呢d正面留言 其他唔同意 負面既說話 就要放係心裡面 ok 我咪以後唔上呢個網囉

唔知我係邊度講過我年紀大  覺得我煩咪唔好睇我寫既野囉 但係樓主都話可能因我先咁多人睇呢個post 重要多謝我添

咩係歪理, 咩係道理, 咩係真小人..明辨是非既人一定識分既
養魚就係要去觀察條魚有乜反應, 要識得聽條魚講野先知條魚係咪捱緊..講出黎真係笑死人 唔怪得一個禮拜死兩條火焰仙

到今時今曰重叫樓主去爬文救魚, 呢d唔係小人係咩, 網上d大師係去教人點養好條魚, 唔係教人唔用過濾養魚...

講真..就算樓主"肯"即刻放返條魚落主缸, 我都不太樂觀

唉...小人出口, 笨人出手

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-3-10 17:48
我無話唔比你寫,正面負面既說話都無問題,仲有我唔係淨係警告你一個,其他魚友都有驚告,我叫你唔再回就 ...

有你呢翻說話 咁我就繼續暢所欲言  講真 看完整個post 有冇偏幫 大家心中有數 我冇指名道姓話狗奴才己比人警告兩次 我比人指住話攪屎棍大家都當睇唔倒 都唔再講之前果d乜乜硬膠帶侮辱性既用詞. 至於教人養魚 呢度大把高手教人 少我一個唔少 記得之前都曾經想同一個師兄分享下點樣可以養返肥條收哂背既蝶魚 結果果位師兄好似唔多高興 可能佢覺得自己已經係高手 唔需要人提點 自此之後都沒有認真去留言分享心得

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-3-10 19:19

不如你請求樓主分享下佢既成功繁殖小丑既心得 記得有師兄有請求過 可惜樓主話自己好忙 不過又有咁多時間去做實驗 重要曰曰係度update

我係80後架, 唔信算數

11CM魚仔開缸  如果我係樓主, 都以為係混吉

哦..原來有人受過樓主恩惠, 所以變得是非不分, 盲目護主

btw, 用翻監督員果句, 一隻手拍唔響, 一開始只是我與樓主之間討論, 無奈跟住就比人圍插, 小弟當然奉陪 據理力爭 ...自問一路都係對事不對人, 没有刻意針對樓主..

真係歪理連篇 搵位入, 都要比倒位人入先得架
宅男匿埋係屋企日日睇咸片自慰去證明曰曰自慰係冇問題既, 係唔會有人理佢, 但係如果佢曰曰上網圖文並茂話比人知佢咁做, 看看有多少人會插佢..
唔話果個宅男, 反而話指責果個係jer住唔放..真係唔知這是甚麼道理

MaMa 發表於 2013-3-13 13:28
Hi..... 仲未出境

hi 你都想踢我出境

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-3-13 13:32
越黎越唔明你想講嘜

你話唔明就唔明啦
覺得我無聊, 煩既, 咪當我唱歌發翳風囉

希望條魚夠硬淨, 過倒呢關

MaMa 發表於 2013-3-14 14:06
刀想......