海水領域 SeaFishZone

樓主: 司空火兒
打印 上一主題 下一主題

不可能的任務(新手切勿模仿)   [複製鏈接]

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

我建議停止再做落去,是否要等到條魚死左,
跟手出一句"條魚終於死左,[backcolor=rgba(255, 255, 255, 0)]每日更新報告完畢,多謝收看”呢?
放番佢入RT,可能佢會開番口!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

可能死。。。。。係一種解脫。。。

睇住紀錄,有經驗嘅根本就知道係送條魚去死!

好心你啦 大叔 無人話你就好似好得意咁
人地樓主做咩實驗 想証明D咩 條魚死唔死 關你鬼事咩
咁得閒就去放下狗 玩下雀 飲下茶啦
互聯網唔係咁用架
人地梵高畫幅畫 洗唔洗同你講下想証明D咩呀?
不過講黎都冇用 講你都唔會明
係咪淨係你識養魚?人地用其他方法養就係錯晒?
可能10年前你養魚係好叻 但而家已經係2013年喇
樓主80後架 仲有大把時間
你敢保證佢真係做唔到偉大既發明家

唔洗回覆我架 我只係路過咋
樓主我十卜你架 加油

唉 呢個世界就係有呢d小人 滿口歪理 死左條魚梗係唔關佢事 推人去做d唔應該做的事 但自己又唔會咁做

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

2013年3月9日(第五十八日)更新
魚仔今日都係3餐都冇食..但每次放糧落去佢都會衝過黎,望下D糧就走開..
每日更新報告完畢,多謝收看

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

司空火兒 發表於 2013-3-9 22:09
2013年3月9日(第五十八日)更新

魚仔今日都係3餐都冇食..但每次放糧落去佢都會衝過黎,望下D糧就走開..

咁就好快玩完了.重要突然間既...
[URL=http://s974.photobucket.com/user/wingk960/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

bluetang 發表於 2013-3-8 18:03
小心你用詞....

p.s. 監督員, 麻烦做野 thank you..唔好淨係警告我至得架

你教下我應該點做,我覺得你唔再回就無事,一隻手掌拍唔響。
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-3-9 23:56
你教下我應該點做,我覺得你唔再回就無事,一隻手掌拍唔響。

我點解唔可以回post 我只係寫出我既感受和睇法 如果你話我知呢個網只可以留d 讚呀 正呀 好叻呀 呢d正面留言 其他唔同意 負面既說話 就要放係心裡面 ok 我咪以後唔上呢個網囉

D大叔真係好Q煩
睇哂成個POST最小人果個咪係你囉
都有其他師兄表示唔支持架 但係都唔會好似你咁死唔斷氣囉
人地講既係歪理?你講既就係道理 ?年紀大就唔代表你有道理喎大叔
邊個推人去做呢D野?大叔你究竟訓醒未??人地樓主只係想嘗試重演佢見過既野比大家睇 又有咩問題???
你話條魚係度捱緊 只係你覺得姐 你識聽魚話????
我夠可以覺得你D魚係度捱緊啦  魚係住係大海架 你個缸有幾好又點姐 咪又係一個監倉囉 你唔係真係覺得佢地會開心掛 如果係 你快D去睇醫生啦
我諗冇咩人想睇你既感受同睇法囉  講黎講去三幅屁 成日自以為是 講到自己咁神就自己去開個POST發表你D理論啦 唔好攪住人地個POST啦 大叔
唔係唔比你回POST啊 係你唔好咁Q煩啊 唔岩睇咪轉台囉 唔好一直係度重複又重複啦 真係好Q煩架 大叔你究竟明唔明架????大叔唔洗回我喇 我今日又係路過咋

樓主條魚長期暴廋 會唔會係佢腸胃炎啊 鄰網有個大師好叻架 你去爬下文啦 救返條魚 唔好衰比D大叔睇啊
不過你用粒氣石就養到57日 已經好叻架喇  
我有設備都一個星期死2條火焰仙啦
唔洗理人地點講架 自己覺得岩既就去做
加油 十卜十卜

論壇元老

樂天毛毛 發表於 2013-3-10 12:07
D大叔真係好Q煩
睇哂成個POST最小人果個咪係你囉
都有其他師兄表示唔支持架 但係都唔會好似你咁死唔斷氣囉 ...

吖...講出哂我嘅心聲!
買魚買上癮..

最佳新人

[img]http://www.seafishzone.com/st

唔知我係邊度講過我年紀大  覺得我煩咪唔好睇我寫既野囉 但係樓主都話可能因我先咁多人睇呢個post 重要多謝我添

咩係歪理, 咩係道理, 咩係真小人..明辨是非既人一定識分既
養魚就係要去觀察條魚有乜反應, 要識得聽條魚講野先知條魚係咪捱緊..講出黎真係笑死人 唔怪得一個禮拜死兩條火焰仙

到今時今曰重叫樓主去爬文救魚, 呢d唔係小人係咩, 網上d大師係去教人點養好條魚, 唔係教人唔用過濾養魚...

講真..就算樓主"肯"即刻放返條魚落主缸, 我都不太樂觀

唉...小人出口, 笨人出手

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

bluetang 發表於 2013-3-10 03:01
我點解唔可以回post 我只係寫出我既感受和睇法 如果你話我知呢個網只可以留d 讚呀 正呀 好叻呀 呢d正面留 ...

我無話唔比你寫,正面負面既說話都無問題,仲有我唔係淨係警告你一個,其他魚友都有驚告,我叫你唔再回就無事,都係唔想你地再嘈,嘈黎都無用,最後條魚係點遲早都有答案,得閒幫下其他魚友解答題好過。
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-3-10 17:48
我無話唔比你寫,正面負面既說話都無問題,仲有我唔係淨係警告你一個,其他魚友都有驚告,我叫你唔再回就 ...

有你呢翻說話 咁我就繼續暢所欲言  講真 看完整個post 有冇偏幫 大家心中有數 我冇指名道姓話狗奴才己比人警告兩次 我比人指住話攪屎棍大家都當睇唔倒 都唔再講之前果d乜乜硬膠帶侮辱性既用詞. 至於教人養魚 呢度大把高手教人 少我一個唔少 記得之前都曾經想同一個師兄分享下點樣可以養返肥條收哂背既蝶魚 結果果位師兄好似唔多高興 可能佢覺得自己已經係高手 唔需要人提點 自此之後都沒有認真去留言分享心得

管理員

我係新手

bluetang 發表於 2013-3-10 18:55
有你呢翻說話 咁我就繼續暢所欲言  講真 看完整個post 有冇偏幫 大家心中有數 我冇指名道姓話狗奴才己 ...

論壇元老

樂天毛毛: 佢緊係唔係"大叔"啦...D"大叔"邊有咁長氣兼文塞架!!!
買魚買上癮..

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-3-10 19:19

不如你請求樓主分享下佢既成功繁殖小丑既心得 記得有師兄有請求過 可惜樓主話自己好忙 不過又有咁多時間去做實驗 重要曰曰係度update

最佳新人 論壇元老

強烈建議中止實驗, 因為對比入缸相同近期相已明顯瘦左開始收背. 實驗目的已達到. 為小生命著想請放返入RT缸...

另外請某人不要再JER住唔放. 謝謝...