海水領域 SeaFishZone

樓主: 司空火兒
打印 上一主題 下一主題

不可能的任務(新手切勿模仿)   [複製鏈接]

凶多吉少

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

2013年3月3日(第五十二日)更新

魚仔依然健在,可能角度問題,佢對眼依然係瓜子形狀

每日更新報告完畢,多謝收看

最佳新人

updated?
[img]http://www.seafishzone.com/st

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

2013年3月5日(第五十四日)更新

魚仔仍然係度,冇咩特別

論壇元老

司空火兒 發表於 2013-3-5 20:03
2013年3月5日(第五十四日)更新

買魚買上癮..

版主

繁殖學研究生

2013年3月7日(第五十六日)更新

魚仔仍然健在,都係冇咩特別事情發生

開始時同情條魚, 依家直頭睇見都心翳, 塊面直頭凹哂, 咁樣都叫"健"在, 再quote返之前post#28:

"但係我真係唔明這個實驗去證明d..假設樓主每星期換100%(當用主缸水), 每日餵小量食糧一次, 跟住甚麼都唔做...如果過左三個月條魚重未死得, 但係瘦哂..咁証明左d...証明左"呢條"火焰仙體質特别好, 捱到3個月, 其他一般火焰仙係捱唔到, 抑或証明左"呢條"火焰仙體質特别差, 其他一般火焰仙會肥肥白白...???

最重要係有甚麼地方可以見到功力???"

提議樓主重新去認識咩叫做養魚..咩叫做健康成長..

我依家望住自己條火焰仙開開心心在石間穿梳, 周圍啄, 肥肥白白, 實在不忍再看這條孤零零面都凹哂既魚..

還好之前大表支持既ching們都没有再留言支持, 呀..好似重有一位

阿Q同EQ高係兩回事 唔識分果d叫on Q

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

bluetang 發表於 2013-3-8 16:27
開始時同情條魚, 依家直頭睇見都心翳, 塊面直頭凹哂, 咁樣都叫"健"在, 再quote返之前post#28:
...

米系你搞到條火焰仙受苦羅

神又系你,鬼又系你。。

chihim 發表於 2013-3-8 16:59
米系你搞到條火焰仙受苦羅

神又系你,鬼又系你。。

何出此言

最佳新人 論壇元老

同一番話講完又講... 支唔支持都唔使定時定候入黎表一次態掛...

養魚咪即係玩魚, 個個都係為左滿足自己而已. 誰又比誰清高?

加多句, 大家玩得開心, 自我感覺良好咪得lor~ 唔洗下下咁批判性姐~
happy reefing!!

自我感覺良好咪匿埋做實驗lor, 要咁公開曰曰去update, 就要預左有人指指點點

論壇元老

bluetang 發表於 2013-3-8 17:25
自我感覺良好咪匿埋做實驗lor, 要咁公開曰曰去update, 就要預左有人指指點點

唔係剩番一個呀,係見唔到你條攪屎棍係到B-LI-BA-LA才冇人出聲咋!你一出現就好多人出嚟圍剿你架啦..知唔知呀?
買魚買上癮..

alan@aqua 發表於 2013-3-8 17:46
唔係剩番一個呀,係見唔到你條攪屎棍係到B-LI-BA-LA才冇人出聲咋!你一出現就好多人出嚟圍剿你架啦.. ...

小心你用詞....

p.s. 監督員, 麻烦做野 thank you..唔好淨係警告我至得架

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

死。。。無水抽添。。。撤退!

Ching,不如送咗條魚俾身我吖, 我而家養緊兩條, 和平共存, 等我慢慢養好, 再post俾大家睇, 好嗎?

論壇元老

bluetang 發表於 2013-3-8 18:03
小心你用詞....

p.s. 監督員, 麻烦做野 thank you..唔好淨係警告我至得架

小心我用詞? 要小心果個係你呀! 小心D乜野? 要小心你果種態度呀! 唔明呀? 出黎等我教下你啦!!
買魚買上癮..

alan@aqua 發表於 2013-3-8 19:44
小心我用詞? 要小心果個係你呀! 小心D乜野? 要小心你果種態度呀! 唔明呀? 出黎等我教下你啦!!

我好驚呀
至怕有人見倒我即刻掉頭走

too long, didn't read

版主

繁殖學研究生

2013年3月8日(第五十七日)更新
魚仔仍然健在,3個星期前開始想谷肥佢,黑金,綠金,蝦乾,紫菜,BBS,咩都比佢食下.........
但不幸的事情要發生了,尋日換完水.....今日全日3餐都冇食,仲柯白屎.....唉.....點攪....
剛剛落左50MG LEVOLOXIN,希望佢快D開返口啦....

最佳新人 活躍會員 熱心會員

早在火焰的第三十三天,巳感覺牠有點不妥,所以當時提出了自己的看法,但對白便沒多大認識,亦不懂如何處理,就是最近發現一條養了年多的火箭古心,也在屙白便,但不覺有甚麼異樣,與前般一樣肥美.