海水領域 SeaFishZone

樓主: 司空火兒
打印 上一主題 下一主題

不可能的任務(新手切勿模仿)   [複製鏈接]

小弟路過答句口,有錯莫怪,樓主到現時仲養到呢條火焰,關鍵可能在於樓主已養開魚,有穩定既靚RT水可換,如果係新手去邊道搵靚水呢,如果係養開魚既魚友根本唔會咁養魚,另外少餵食亦都係一個原因,吊住條命都可以涯好耐,小弟一條2寸仙仔一日都要食十幾粒黑金。其實樓主呢個測試提出左一個俾懶人Q魚既方法,已經三十幾日應該好安全,何不早日西起落主缸?

阿毛 發表於 2013-2-16 20:06
你唔夠佢地講架喇,人地話健康咪健康囉~~

都唔係既 大家都睇倒淨係識得擦鞋既狗奴才其實都唔係咁多

[2] 請勿污辱或粗口罵戰
希望各會員能理性討論,互相尊重,不希望各會員人身攻擊,污辱,詆毀, 煽動, 單打
個別民族、地區人民,粗言穢語或帶有粗口的貼圖。
污辱泛指言詞卑劣,利用尖酸刻薄的字句惡意抨擊或中傷對方,令人難堪,及以貶義之字詞形容對方。
由於各人定義有別,若有嚴重爭議,會
領域裁判團
作出仲裁。

第二次

5ocean 發表於 2013-2-17 00:41
小弟路過答句口,有錯莫怪,樓主到現時仲養到呢條火焰,關鍵可能在於樓主已養開魚,有穩定既靚RT水可換,如 ...

懶人就直頭車落主缸啦 要q魚整個有過濾既q缸都唔係好煩啫 重唔一定要個個禮拜換水添

bluetang 發表於 2013-2-17 01:04
懶人就直頭車落主缸啦 要q魚整個有過濾既q缸都唔係好煩啫 重唔一定要個個禮拜換水添

c-hing,我指既懶人係懶但要安全,懶得哩唔想野病缸魚,其實用Q缸亦有好有壞,好多時俾屋企人插就係個Q缸而起,“一個仲唔夠呀,你係咪想做九江居士?”另外Q缸QQ下有時都已帶有病毒,Q d難度較高既魚唔想用藥用桶會好D。仲有就係Q缸好多時都會變為另一個主缸,哈哈!人既天性!

5ocean 發表於 2013-2-17 01:22
c-hing,我指既懶人係懶但要安全,懶得哩唔想野病缸魚,其實用Q缸亦有好有壞,好多時俾屋企人插就係個Q缸 ...

Q缸變左第二個主缸 我咪就係囉

論壇元老

bluetang 發表於 2013-2-17 00:56
都唔係既 大家都睇倒淨係識得擦鞋既狗奴才其實都唔係咁多

我 xxxx呀!你叫邊個狗奴才呀?你條xx日日係度抽水仲扮哂野?樓主EQ好咋,我唔同佢呀!你夠胆就出黎呀!!睇下邊個係狗奴才???

請勿污辱或粗口罵戰

買魚買上癮..

大家一定睇得出既

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

我覺得而家已經去到人生攻擊既階段了
呢邊一向都係好和諧既,點解會搞到咁?
樓主要做,就由得佢做囉,我地咪睇結果囉!
又話自己點叻,又話人地點,點,點!太搞事了!
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

管理員

海水領域灌水之王

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

我真係傻架

人生攻擊一早就開始左啦 甚麼垃圾 食樹皮 個腦裝滿屎尿 井底之娃 硬膠都出埋 不過比人攻擊果個係我啫

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

我又抽下水先  其實條魚都只不過系 為左一口氣者

鬼叫你叫人地試條仙咩,你叫得出 人地就做。做左你又這樣那樣。。

無意思ga。 lz 米算好羅,無宿沙。 你繼續體落去米系羅。講甘多穩野嘈為乜  

唔好話我支持lz wo,唔好意思講句 我真系覺得 為左你一句話 甘做 系onX 炸。 不過見你又好enjoy 甘去穩錯處都系唔知為乜,一樣有d onX 的成份

好彩我冇叫過樓主去做實驗

版主

繁殖學研究生

最佳新人 活躍會員 熱心會員 突出貢獻 優秀版主 論壇元老 開網功神

2013年2月17日(第三十八日)更新

昨天太忙沒時間更新,抱歉一下

魚仔仍然健在,一切正常

是日更新報告完畢,謝謝收看

論壇元老

司空火兒 發表於 2013-2-17 23:40
2013年2月17日(第三十八日)更新

茅得頂.......

最佳新人 論壇元老

bluetang 發表於 2013-2-16 13:52
我地養魚人能做到盡力而為 唔會無無謂謂送條魚去死都算係人道了

..... 師兄誤會哂喇..... 我只係想講大家都係為興趣養下魚,各施各法盡力而為姐。人唔人道呢家野各有各既睇法,無謂因為咁傷和氣啦。我都係想打個圓場,扮下和事佬,唔好拉我落水呀.... Haha... Haha...

TimTim 發表於 2013-2-18 14:14
..... 師兄誤會哂喇..... 我只係想講大家都係為興趣養下魚,各施各法盡力而為姐。人唔人道呢家野各有各既 ...

你唔好再回我post啦, 唔係就係你自己跳落水架勒

論壇元老

希望各會員能理性討論,互相尊重,不希望各會員人身攻擊,污辱,詆毀, 煽動, 單打個別民族、地區人民,粗言穢語或帶有粗口的貼圖。
污辱泛指言詞卑劣,利用尖酸刻薄的字句惡意抨擊或中傷對方,令人難堪,及以貶義之字詞形容對方。
由於各人定義有別,若有嚴重爭議,會領域裁判團作出仲裁。

汚辱......

最佳新人 突出貢獻

MaMa 發表於 2013-2-18 18:31
希望各會員能理性討論,互相尊重,不希望各會員人身攻擊,污辱,詆毀, 煽動, 單打 ...

少上來學野,睇左二十幾頁,都唔知個開頭個導火線係點添
主缸有:06年:小丑x3(01 Feb); 澳洲金間(15 Mar); 天皇仙(15 Jul); 人字, 藍燕(29Jul); 深水蝶(05Dec).
聖圈帝(27Jan 07).  08年:太陽蝶(16May);  金蝶(23 Oct).  09年:橙網,月光(05 May), 雞心(15 May), 無尾圈(01 Jun).10年:珊瑚蝶, 雪花蝶 (20 Apr); 四環蝶(04 Aug);斜虎紋蝶 (01 Oct).11年: 火燄仙 x4 (24 Feb), 珊瑚美人(15 Mar),南非寶石(3 Jul);  藍燕公(02 Aug); 澳洲仙B(05 Aug)細缸仔有: 麒麟仙(05Oct 07)半月仙(05 Sep 08) 金頭仙(05 Oct 08)虎皮仙(05 Dec08);澳洲金間(19 Aug 09);白面蝶(26 Feb 11);藍印(02 JUl 2011),三間蝶

capmo 發表於 2013-2-18 18:47
少上來學野,睇左二十幾頁,都唔知個開頭個導火線係點添

http://seafishzone.com/forum.php ... amp;extra=page%3D11

最衰都係我

最佳新人 活躍會員 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

冇睇幾日....廿幾頁