海水領域 SeaFishZone

查看: 2524|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

Seatorch LED LM 25 [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

樓主
可有司兄 用緊/ 用過?
有何評語?

謝謝

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

沙發
性價比高值得買
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

板凳
肥嘟嘟河馬仔 發表於 2023-4-4 19:50
性價比高值得買

淘寶以外,邊度入好?河馬師兄

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

地板
jay 發表於 2023-4-4 21:23
淘寶以外,邊度入好?河馬師兄

珊瑚水族
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2023-4-5 02:45
珊瑚水族

河馬師兄 多謝意見 係 哩, 是你 第一身使用經驗?

管理員

我係新手

jay 發表於 2023-4-6 00:52
河馬師兄 多謝意見 係 哩, 是你 第一身使用經驗?

用緊兩套

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2023-4-6 06:54
用緊兩套

河馬師兄,是LM-25? pm 我多少錢行嗎?
謝謝。。

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2023-4-4 19:50
性價比高值得買

河馬師兄, 攪唔掂支 SeaTorch LED LM-12Pro 個App請指教, 謝謝。。

WhatsApp Image 2024-01-12 at 13.15.34 (1).jpeg

WhatsApp Image 2024-01-12 at 13.15.34.jpeg (32.79 KB, 下載次數: 8)

WhatsApp Image 2024-01-12 at 13.15.34.jpeg

管理員

我係新手

jay 發表於 2024-1-12 13:18
河馬師兄, 攪唔掂支 SeaTorch LED LM-12Pro 個App請指教, 謝謝。。

你屋企wifi要轉2.4G

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2024-1-14 21:52
你屋企wifi要轉2.4G

點 轉 啊, 而且notebook, tablet, tv 都用得好地地

管理員

我係新手

jay 發表於 2024-1-14 23:12
點 轉 啊, 而且notebook, tablet, tv 都用得好地地

你要裝多一個2.4wifi先用到

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2024-1-15 00:19
你要裝多一個2.4wifi先用到

河馬仔師兄,

你兩支LM-25 都係2.4GHz ?

路過答咀。

睇o下你個Router係咪可以同時兼容2.4 & 4\5G。先將你個Router暫時轉去行2.4G,等件新器材認到個wifi網絡,完成login登記之後,再將個Router轉翻去行5G(或者兩個制式並行),咁件新器材就應該可以喺你個wifi網絡中認到用到,屋企其他上網設備唔會受影響。

國內家品用o既wifi(i.e. 物聯絡)普遍仍然係行2.4G,一般要喺香港連上wifi o既話,都係咁玩法。

小魚毛 發表於 2024-1-15 14:57
睇o下你個Router係咪可以同時兼容2.4 & 4\5G。先將你個Router暫時轉去行2.4G,等件新器材認到個wifi網絡,完 ...

多謝指教,長知識。。

Router 可以隨時轉來轉去的嗎?真的不懂。。

jay 發表於 2024-1-15 17:40
多謝指教,長知識。。

Router 可以隨時轉來轉去的嗎?真的不懂。。

原則上,wifi制式係可以對下支援上一代舊制式,就好似usb 3.0都可以畀2.0用到咁。所以4\5G o既Router係可以用到2.4G,但係咪可以兩個新舊制式同時咁行,就要睇個別產品設計。

兩個制式係應該可以自由切換,雖然每部Router o既設計可能唔同,不過一般都係通過軟體進行設定。Desktop應該係透過Broswer登入部Router o既 IP address做設定,手機o既話就用廠方o既Apps去control。

小魚毛 發表於 2024-1-15 23:08
原則上,wifi制式係可以對下支援上一代舊制式,就好似usb 3.0都可以畀2.0用到咁。所以4\5G o既Router係可 ...

又長知識了, 謝謝。。再有問題再請教。。

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2023-4-6 06:54
用緊兩套

河馬師兄,
朋友家有2.4GHz router,
我交左支燈俾佢,
佢喺佢屋企 setup完,交返俾我,
我到我家裝上後,個效果非常不理想,

要佢拆個router借俾我,佢唔想,都明

WhatsApp Image 2024-02-04 at 12.57.18.jpeg (109.57 KB, 下載次數: 6)

WhatsApp Image 2024-02-04 at 12.57.18.jpeg

管理員

我係新手

jay 發表於 2024-2-4 18:44
河馬師兄,
朋友家有2.4GHz router,
我交左支燈俾佢,

買個2.4 都好平

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2024-2-5 14:21
買個2.4 都好平

C hing ,覺得係浪費左個 2.4 GHz router
只為SET 支燈,
之後閒置一旁

(本先已有 5GHz router for TV, notebook, 手機, 平板電腦)

可以分享師兄你兩支 LM-25 既 color Setting 嗎?
thanks