海水領域 SeaFishZone

樓主: tina_leung424
打印 上一主題 下一主題

好亂..幫下手唔該 [複製鏈接]

樓主

在下做功課爬山都爬左3個月先敢開缸,重係一個超嚴重蠢新手
到依家開左先3個月, 一開始我唔係系依到等等既大台爬,而係系uwanxx 爬-_-唔識嘛
而樓主功課量明顯就,,,,, 以我認知就RT同環就大攬都扯唔埋,因為會儲毒素(po4,no3??)毒瓜D珊瑚(有錯請指正,因為真係以我既認知記得就咁)
教你既人有好多,不過樓主連自己既問題都味可以正常咁帶出,咁叫人點教你(圖很重要)

送上小弟的垃圾缸圖幾張第一張係現在既浴照(感謝KKF凌晨3點幾4點都重教緊我砌景實在感激不盡,包括之前所教導)
再下面都係之前的

各位大師兄見笑了
18"x12"x12"

背滴 NAC QQ

DIY 12藍 5白 3W

1吋沙  生物石 大約15磅

1000L/H SYNCRO HWM4000 做流(一舊水大大力又磁吸,底玩)

毒藥如下: 換水落 KENT AB水 ,REEF 碘&安基酸  

一星期一枝蜂皇漿
希望有師兄再教導一下小弟點改進

在下乃90後鞋童有錯唔好丙我,細路仔唔識世界

沙發

教而不善
那來串咀之有,圖片只是在下志在分享及求教各師兄(但也要感謝樓主稱讚)
純粹希望各下會爬文參考,組織一下真正要解決的問題
可惜各下橫蠻之極,恕在下不再奉陪

樓主要知道不是每樣事情各師兄都要"老馮"幫你的

以現今科技樓主上傳一張圖片應該不太困難吧?

板凳
傳說一個國王找工匠裝修寢室,
工匠問國王:你想如何裝修呢?
國王說:我不知道
工匠再問:那有寢室的圖則嗎?
國王:我要裝修
工匠:我知道,但你想要有什麼?
國王:我想要有床
工匠:阿。。。那我能看一下你的寢室嗎?
國王:不可以

工匠:。。。靠,你嘛的,要裝修又不能知道你的地方是怎樣
國王:我也有我的私懚,房間怎樣與你何干!?

工匠:那。。。咁你食自己啦

地板
如果樓主覺得係在下系到搞事,如果樓主唔喜歡在下既說話,在下唯有講一聲抱歉,只是在下真心希望樓主你會動手做功課而已,只係咁大個人連小小說話都唔聽得既,在下只好對摺十次以解各下心頭之恨,此乃貴post 最後發言