海水領域 SeaFishZone

查看: 3992|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

我的15L智能RT [複製鏈接]

樓主

以今時今日o既技術設備,要做到以上各項自動化都唔難,但你個缸只有15L,真係非常Nano!

咁細個缸要拖住一大抽器材設備,呢樣至考功夫

有無相睇o下?開開眼界。

沙發
Levelwai 發表於 2022-3-19 23:34
優點:缸細本人用蒸留水換水,珊瑚糧藥水海水鹽有排用
缸點:養唔到大野,玩唔到角

廠家宣傳強調佢開箱即養。樓主開缸幾耐?係咪真係好似佢講咁可以玩即食?

板凳
Levelwai 發表於 2022-3-20 12:56
我就養左4個月,啲珊瑚都開得幾好,我都係開缸一星期就落生物

真心要畀你!
你個缸好似無魚。肯放棄養魚,只玩ROT (Reef  Only Tank)?係就要再畀你!!

缸入邊好似有千手&珍珠藍柏,呢兩種珊瑚都唔易養。如果你無再外加任何嘢,純用原廠器材設備&補品,咁呢set三千蚊o既套缸真係唔講得笑,咩Red海、水Box都可以行埋一邊,以小勝大,要再你!!!!

期待你過多幾個月,畀個半年缸o既Update 或者報告