請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 4620|回復: 7

日出龍 [複製鏈接]

請問有冇邊間魚店會返?有冇其他別名?係咪貴價魚?

最佳新人 活躍會員 論壇元老

我叫佢畜龍

kkleung 發表於 2021-1-26 10:45
我叫佢畜龍

魚街好少見

前兩, 三年就成日有, 但成個2020年都無見過, 180-250蚊貨仔姐

請問有冇邊間魚店會返?
紅海魚,所以除咗跟紅海貨之外,亦都會跟埃及魚返貨,以住魚宮返貨最多,其次皓海同海洋世界間中都會有,留意佢地返貨通告。
舊年都見皓海返過兩三次,不過顏色好淡,記得好似係美國貨,可能係人工。如果紅海o既係燦爛o既日出,咁美國o既就係烏雲密佈o既日出。
有冇其他別名?
香港魚舖未聽過,大陸同台灣就唔肯定。

唔好睇佢魚仔細細,落咗缸就唔洗諗再加龍,更加係蝦殺手,雖然話可以落珊瑚缸,但有養蝦o既RT就最好諗清楚先。

小魚毛 發表於 2021-1-28 23:21
請問有冇邊間魚店會返?
紅海魚,所以除咗跟紅海貨之外,亦都會跟埃及魚返貨,以住魚宮返貨最多,其 ...

宜家紅海淨係返阿拉伯, 金蝶, 騎士吊同紫吊呢幾味, 無哂D細魚返, 頂多得少量雀

kwong1000 發表於 2021-1-29 01:29
宜家紅海淨係返阿拉伯, 金蝶, 騎士吊同紫吊呢幾味, 無哂D細魚返, 頂多得少量雀

龍本來就唔係咩大路魚,邊可能同蝶仙吊比?

啱啱見到皓海又返咗幾條日出,應該係上星期o既紅海貨,細size,色水唔錯,有買趁手。

唔該師兄,剛剛買到兩條