請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 3812|回復: 3

Mini 200 比拼 海利28A [複製鏈接]

如題!大家比D使用後利弊意見🙏🏼

前者1/13匹,機身細d,只有8kg
後者1/10匹,機身大少少,不過13kg
兩部機唔同匹數,無得比較,最重要係你自己個缸水量多少?要求水溫多少?

arfaifai 發表於 2020-8-30 22:40
前者1/13匹,機身細d,只有8kg
後者1/10匹,機身大少少,不過13kg
兩部機唔同匹數,無得比較,最重要係你 ...

我現在45缸!或打算升到工2尺!我只係怕Mini 200會唔會因為匹數低所以耗電長開

Roy55699 發表於 2020-8-31 10:59
我現在45缸!或打算升到工2尺!我只係怕Mini 200會唔會因為匹數低所以耗電長開

Mini 200 1/13匹數低, 耗電較少....但如要set 26度及超過150L的話 , 用1/10較好
2呎缸就計劃用HS28a 或 CL280 吧