請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 3699|回復: 7

唔該 [複製鏈接]

大班  即喺邊間舖

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

ybkwok 發表於 2020-7-29 22:33
http://seafishzone.com/home.php?mod=space&uid=1821

唔明有咩關係

可能舊名?

ppaazz123 發表於 2020-8-11 16:02
唔明有咩關係

「大班」係花名,「新美人魚」係正式舖名。

當年老闆大量引入糖果腦珊瑚,玩家話佢一件件好似「大X西餅」咁靚,搞到好多人中咗「西餅毒」,「大班」個朵應該就係咁呢。

小魚毛 發表於 2020-8-11 20:29
「大班」係花名,「新美人魚」係正式舖名。

當年老闆大量引入糖果腦珊瑚,玩家話佢一件件好似「大X西 ...

我仲以為佢係美國泡泡菇起家添,當年佢同東海都做得好出色!

arfaifai 發表於 2020-8-12 00:22
我仲以為佢係美國泡泡菇起家添,當年佢同東海都做得好出色!

點起家就唔敢講,我跳海嗰陣仲未有「大班」呢個朵,網友都係「美人」或者「新美人」咁叫。

叫「大班」而唔係「X群」或者「美X」西餅,班ching話論價格同質素,係「大X西餅」至夠班匹配。

小魚毛 發表於 2020-8-12 10:54
點起家就唔敢講,我跳海嗰陣仲未有「大班」呢個朵,網友都係「美人」或者「新美人」咁叫。

叫「 ...

只記得大班個名係由佢搬左去界限街果邊才開始