海水領域 SeaFishZone

查看: 4868|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

2019-9-10 魚街出啦(新品種,造浪器) [複製鏈接]

樓主
自己去看,唔好問我幾錢

沙發
呢隻應該冇Wi-Fi 唔好買住
淘寶應該下個月出Wi-Fi版
海內存知己,天涯若比鄰
https://v.douyin.com/VQngt4/

板凳
whoisnemo 發表於 2019-9-10 15:39
呢隻應該冇Wi-Fi 唔好買住
淘寶應該下個月出Wi-Fi版

香港行貨都唔知幾時先有

地板

好似無乜力只有10000L/h,大缸用吾到

kwan88a 發表於 2019-9-10 16:05
香港行貨都唔知幾時先有

有必要買香港行貨咩?淘寶點都平過行貨
識得用淘寶 生活特別好
海內存知己,天涯若比鄰

clownfisher2010 發表於 2019-9-10 16:52
好似無乜力只有10000L/h,大缸用吾到

SLW 定位係細 , 大缸不如用另一個型號 SOW 我冇記錯有20000L/H 今年年頭產品
利申 呢個品牌同我無關 唔係推銷 不負責任
海內存知己,天涯若比鄰

whoisnemo 發表於 2019-9-10 17:38
SLW 定位係細 , 大缸不如用另一個型號 SOW 我冇記錯有20000L/H 今年年頭產品
利申 呢個品牌同我無關 唔係 ...

咁就岩啦,夠我細缸用,佢話最大去到36缸

whoisnemo 發表於 2019-9-10 17:34
識得用淘寶 生活特別好

香港行壞左有得換,我之前係金熊買左一個,7日後燒左隻牛同個造浪器個摩打,如果唔係行貨壞左邊有得換個個,又要比錢買個個全新

超級版主

笑看風雲過;開心快活人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老 開網功神

whoisnemo 發表於 2019-9-10 17:34
識得用淘寶 生活特別好

各人有各人喜好,
你中意買水貨系個人問題。
魚街如果乜都冇得賣,
咁又点丫?

1398killer 發表於 2019-9-10 18:10
各人有各人喜好,
你中意買水貨系個人問題。
魚街如果乜都冇得賣,

只係提供多一個行情比魚友
已經利伸都仲要插 下次我都係收埋唔講
海內存知己,天涯若比鄰

橫掂講開 講埋呢次
淘寶人仔320 加埋集運$10到香港 合共大概港幣$366.
淘寶買或者香港買 大家自己決定

kwan88a 發表於 2019-9-10 18:03
香港行壞左有得換,我之前係金熊買左一個,7日後燒左隻牛同個造浪器個摩打,如果唔係行貨壞左邊有得換個個 ...

淘寶都係大陸行貨 當然退貨你要寄返去大陸
要平就要有風險 但係風險可以控制
唔識得控制就要俾錢人賺

whoisnemo 發表於 2019-9-10 18:55
橫掂講開 講埋呢次
淘寶人仔320 加埋集運$10到香港 合共大概港幣$366.
淘寶買或者香港買 大家自己決定

其實都係差果一百幾十蚊,點解仲要去淘寶? 相差一千幾百蚊就話啫!!
成日見到身邊D人差果十元八塊都要去淘寶一D都唔支持香港商家,條魚街還可以保留嗎?

alfredlun 發表於 2019-9-11 12:23
其實都係差果一百幾十蚊,點解仲要去淘寶? 相差一千幾百蚊就話!!
成日見到身邊D人差果十元八塊都 ...

呢咪叫做自由貿易囉
邊度有優勢 人計過度過自然會識得揀
好似美國佬咁 成日話貿易逆差 其實係自己國民選擇買大陸野 鬼叫佢自己國家貨品貴過人咩
香港魚店或者其他行業都係 要搵到自己定位 做多d增值服務 Value-Added Services. 一係就賣外國貨 因為外國貨淘寶仲貴過香港 大陸有入口稅而香港沒有.
香港人咁識走位 適者生存 一定得 加油!

其實淘寶唔一定平, 有D可能會貴香港一點, 就正如我買緊佢地一種叫混合魚糧, 由十幾種牌子撈埋, 自行再入樽仔,  我買左成年, D魚搶食, 雖然以重量計係貴D, 但我又唔洗隻隻牌子買黎去試下啱唔啱魚食.  哩D香港魚店唔會同你打散再入樽, 又煩又微利,  又未必齊哂各魚糧牌子品種, 係国內先會先做 (市場大, 人工平, 皮費輕).
所以話,淘寶唔一定平, 做到我要嘅, 但其他人做唔到, 我就會再幫襯.
利申,  目的只是想介紹有一種叫混合魚糧俾大家.  (不是賣廣告, 況且有多家淘寶店做緊, 有興趣自己去選).

rickycmleung 發表於 2019-9-11 17:01
其實淘寶唔一定平, 有D可能會貴香港一點, 就正如我買緊佢地一種叫混合魚糧, 由十幾種牌子撈埋, 自行再入樽仔 ...

師兄講得岩 淘寶店而家定位都唔係淨係平 仲要服務好到位
就好似我買一個電子補水 國產貨大路牌子 竟然保證三個月內不滿意無條件退貨 (呢個係個牌子公司保證 唔係間淘寶店)

其實係youtu都看得多啦,寄到過來貨不對版,又寄返過去,浪費錢金又浪費時間,倒不如係香港買面對面試清試楚件貨有無壞,有壞叫佢開第二件再試,試到無壞先比錢

kwan88a 發表於 2019-9-12 03:11
其實係youtu都看得多啦,寄到過來貨不對版,又寄返過去,浪費錢金又浪費時間,倒不如係香港買面對面試清試楚 ...

睇你買乜啦 同埋識唔識得揀鋪頭買
無可否認 網購已經係大勢所趨 俾消費者多一個渠道選購全世界既野 以前未興淘寶陣時 我都已經係amazon買
用邊種方式購物 每個人有唔同選擇 自己平衡 最緊要買得開心