海水領域 SeaFishZone

打印 上一主題 下一主題

NP通心粉 [複製鏈接]

論壇元老

哈哈~真係唔知價呀~我仲以為差唔多架添

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

c.ming11_16 發表於 2013-1-29 00:14
消失應該唔會啦
通心粉價錢貴1陪呀 有位放豆樽咁緊係用豆啦平咁多

下?無貴一倍掛? 好似一樣價哦

NP通心粉
250ml  $250
500ml $450
1000ml $800

NP豆 邊有
250ml  $125
500ml $225
1000ml $400

???? 兩只小魚 果D 豆都無甘平啦

........

同埋 大家用既體積相同之嘛。。

豆1000ml 同 粉1000ml 一樣。。 所用既地方一樣。。 豆吾系一定要用果D 旋轉既內置瓶先得

你有位用桶,其實一樣可以用沙瓶去放豆。。。細過你個桶添。。。 一樣系外置者

最佳新人 活躍會員 熱心會員

chihim 發表於 2013-1-29 01:18
下?無貴一倍掛? 好似一樣價哦

NP通心粉

一樣價
不正常人類及珊瑚研究中心<— 加入FB群組 一齊交流交流

我是浩 發表於 2013-1-29 00:17
哈哈~真係唔知價呀~我仲以為差唔多架添

請問師兄用通心粉在瀘桶要否用網袋包好?有冇微粒溶出?
NP豆之前買要$250 /250ml,而家平咁多?

論壇元老

Fishtank 發表於 2013-1-29 03:02
請問師兄用通心粉在瀘桶要否用網袋包好?有冇微粒溶出?
NP豆之前買要$250 /250ml,而家平咁多?{:6_151: ...

我冇用袋呀~但唔覺得有微粒溶出, 但可能我桶內都有放棉啦, 因為我會經水冷再出, 點都放塊棉過一過濾好啲。

唔該哂師兄,我都係好似師兄咁用瀘筒推水冷,所以驚有微粒

樓主:我係新手剛才都買左通心粉,個鋪頭哥哥仲叫我張濾筒內D濾材全部抽走,只放數十粒通心粉,請問是否可以呀?Thank YOu
12"缸,5條魚,2隻珊瑚

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

pass1003 發表於 2013-2-20 17:57
樓主:我係新手剛才都買左通心粉,個鋪頭哥哥仲叫我張濾筒內D濾材全部抽走,只放數十粒通心粉,請問是否可以呀? ...

可以
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

河大,通心粉好D,定豆豆好D
西约拉拉拜拜啰

管理員

我係新手

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 突出貢獻 優秀版主 榮譽管理 論壇元老 開網功神

3166886 發表於 2013-2-20 22:16
河大,通心粉好D,定豆豆好D

我覺得通心粉好D,溶得慢又唔洗滾。
我屋企隔離有粒山咁大既鑽石可唔可以唔做野有糧出呀www.facebook.com/groups/999926450065064/

我仲未用,仲考慮緊!我感覺上如果抽起晒濾筒D棉及生物環咁咪好似冇過濾過?咁D屎及垃圾點算呀?

養到菌d c 會比d菌化整為0  

chihim 發表於 2013-2-22 01:14
養到菌d c 會比d菌化整為0

謝謝!但我個缸開左大半個月炸!

pass1003 發表於 2013-2-22 01:23
謝謝!但我個缸開左大半個月炸!

珊瑚缸都唔需要上面果兩樣野的。。

我一直都無用,之前養15條魚。。d 水一樣好清,d 魚c 我都無換水吸。

好快會自己分解唔見左。。

真係唔洗?男人黎喎?

楊千樺的歌,滾

滾豆?

但係唔知點解樓扣唔開,寶石花手短短咁?