請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 3358|回復: 10

奇怪包裝 [複製鏈接]

係魚街個間魚天河水族買魚,奇怪包裝法

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

第一個問題……入面果d係咪 氧氣?!
暫時停賽

calvinfff 發表於 2019-2-15 17:54
第一個問題……入面果d係咪 氧氣?!

我只用支槍打氣入去,唔知咩來,今日同呢間死人野買個小姐,超好笑,我指明要第二行魚,佢就話第一行有同我想買一樣魚,我看下第一行魚死下死下,我當然選二行啦

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

kwan88a 發表於 2019-2-15 19:06
我只用支槍打氣入去,唔知咩來,今日同呢間死人野買個小姐,超好笑,我指明要第二行魚,佢就話第一行有同 ...

如果唔漏氣的話,呢個包裝其實好好……美觀,安全,慳水慳力

佢d魚幾乎貴出面1倍,勝在好多係死剩魚,多數都養到

你要呢條佢比果條,如果寫明係"免揀"就可以接受囉,否則都只係幫襯一次,佢自負啫
暫時停賽

calvinfff 發表於 2019-2-15 19:26
如果唔漏氣的話,呢個包裝其實好好……美觀,安全,慳水慳力

佢d魚幾乎貴出面1倍,勝在好多係死剩魚, ...

氣就無漏

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

呢個方法0k喎
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

上次都有問,位小姐話佢隻手傷左打唔到包

ybkwok 發表於 2019-2-15 21:32
呢個方法0k喎

但係呢間野碟魚$150起⋯(最平都係$150),我昨天去買見到魚缸底還有十幾粒魚糧⋯,魚缸底又爆哂紅都無人理

版主

珍惜生命,避免生靈塗炭

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 優秀版主 論壇元老

kwan88a 發表於 2019-2-16 11:25
但係呢間野碟魚$150起⋯(最平都係$150),我昨天去買見到魚缸底還有十幾粒魚糧⋯,魚缸底又爆 ...

而家只係討論包裝方式
多彩仙、畢加索小丑,藍吊、紫吊
Redsea Reefer 170
Deltec 1455
AI26HD
Teco TK 500

依間D🐟魚真係好襟養,但真係貴左DD,同埋選擇較少。想問吓各位師兄仲有邊間開口魚鋪推介呢?