海水領域 SeaFishZone

查看: 4164|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

DIY LED燈教路 [複製鏈接]

論壇元老

樓主
小弟想自己整支LED燈For30寸既F0T缸,但冇從入手,5知甘多位Ching可否教一下小弟如何DIY呢?萬謝

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

沙發
首先你有有材料

論壇元老

板凳
光頭仔 發表於 2012-11-13 21:19
首先你有有材料

ching,買材料5係問題,最慘係咩都5識例如我F0T30寸缸應用幾多w啦(我想要3白2藍),之後要買幾多把風扇仔啦?係邊樹買架,幾多W牛等等,真是好多學問,如果有ching肯放料就好了

論壇元老

學師仔一名

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

地板
我本身都係30寸缸,用緊24粒3W。
如果你要3白2籃要用10W,又要用散熱同風扇。
我而家咩嘢都唔駛用。(懶)
我D料全部係大陸買,經濟

論壇元老

光頭仔 發表於 2012-11-13 21:48
我本身都係30寸缸,用緊24粒3W。
如果你要3白2籃要用10W,又要用散熱同風扇。
我而家咩嘢都唔駛用 ...

Ching, 你支燈係咪DIY呀?可5可以影你支燈俾我欣賞下ar,tks。
可否教一下小弟點切ar?因小弟有時冇野攪,想係D6,日自己砌支出黎滿足下,tks