海水領域 SeaFishZone

樓主: lun1025
打印 上一主題 下一主題

白點 ,,請要USA殺菌水既CHING入黎3Q [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 論壇元老

ybkwok 發表於 2012-9-21 23:21
http://www.seachem.com/Products/product_pages/Cupramine.html
http://www.drsfostersmith.com/prod ...

ParaGuard係唔係醫白點

一個星期唔買魚我真係唔得

小飛 發表於 2012-9-21 22:56
我一直用USA醫白點,每次用藥4-5日,已可殺滅白點(不輪大白細白),下完藥我會照平時一樣 逢星期日換水,從未 ...

可唔可以放相片睇下USA支藥水

ice28720 發表於 2012-9-21 23:38
我重來唔用測銅劑    朋感覺!

果然係高手

24吋缸,大約120L水,第一次中白点是太后,成身都有細白,野埋兩吋哥廸,無Q落了主缸,然後夜晚瞓覺前落1O ml usa 。每晚落,大約四曰後已無細白,落多兩日後換一半水,直到現在都無事,但落藥期間死了醫生及古B,我相信藍十字最有效,但因為、、、、、懶,但我覺得usa真係幾有效,有一次圈帝白哂色,反下反下,死就死啦,又落usa幾日,又好返哂,現在已經成帝了

usa 卡奇有得買,好似藥水噂甘$22封面有條媟魚,綠色藥水,你同佢講要usa殺菌水,佢會攞比你,有大支及細支。我家有pg ,藍十字,usa,TDC,看門口,但pg及藍十字買左好耐都無用過。

最佳新人

saiming 發表於 2012-9-22 21:30
usa 卡奇有得買,好似藥水噂甘$22封面有條媟魚,綠色藥水,你同佢講要usa殺菌水,佢會攞比你,有大支 ...

唔該CHING 你換完水係未冇再落?