海水領域 SeaFishZone

樓主: lun1025
打印 上一主題 下一主題

白點 ,,請要USA殺菌水既CHING入黎3Q [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 論壇元老

樓主
我係wingk960 發表於 2012-9-20 22:00
usa我未用過.但十1字仔配合埋測銅劑,真係冇可匹敵.每次都幫我k晒d白點,我講用係q缸.我主缸冇白點既.
usa ...

可唔可以放測銅劑相睇睇
一個星期唔買魚我真係唔得

沙發
ybkwok 發表於 2012-9-21 01:08
分大白同細白,你果隻應該係細白,
細白好難搞,要搞就一定要快,否則反缸斱似,
建議明天盡快用藍 ...

可唔可以放藍十字銅藥仲有測銅劑D相睇睇

板凳
ybkwok 發表於 2012-9-21 23:21
http://www.seachem.com/Products/product_pages/Cupramine.html
http://www.drsfostersmith.com/prod ...

ParaGuard係唔係醫白點

地板
小飛 發表於 2012-9-21 22:56
我一直用USA醫白點,每次用藥4-5日,已可殺滅白點(不輪大白細白),下完藥我會照平時一樣 逢星期日換水,從未 ...

可唔可以放相片睇下USA支藥水

ice28720 發表於 2012-9-21 23:38
我重來唔用測銅劑    朋感覺!

果然係高手