請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

海水領域 SeaFishZone

查看: 6823|回復: 14

近排係咪興咁樣訂造缸? [複製鏈接]

訂造完個缸,喺鋪度裝好set喉行水冇問題,就完封不動咁成台缸搬去我屋企?

自己諗咁大座真滴漏缸(成個人咁高),考慮到運送過程及會唔會好易碰花

有冇師兄試過訂造缸過程都係咁?

訂造缸唔係通常上到屋企先砌架咩?
2013 - 24吋濾桶缸,2014 - 27吋真滴濾缸
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

師姐,你個缸係訂造 or 舖頭現成缸?
因為早兩日先你搵訂造缸,好少會喺舖頭試水囉

如果一切正常,運送方便反而唔洗太擔心
暫時停賽

以上既做法,係比較專業既做法,唔好大驚小怪。

calvinfff 發表於 2018-4-17 08:10
師姐,你個缸係訂造 or 舖頭現成缸?
因為早兩日先你搵訂造缸,好少會喺舖頭試水囉

訂造設計缸,櫃缸沙缸
巴法,亞拉伯,紅海紫月,皇帝,澳洲藍面,一幢,馬鞍,白尾,珊瑚美人,火焰仙,炮旦,三點白,夏威夷黃吊,七彩吊,紫吊,彩龍,黑武士,白金小丑,黑背心小丑x2, 夏威夷金眼吊X3, 小丑X4

arfaifai 發表於 2018-4-17 10:28
以上既做法,係比較專業既做法,唔好大驚小怪。

呢個係比較專業嘅做法,點解有些公司又會上樓先砌缸,係咪上樓先砌缸set候試水冇咁專業?

tina_leung424 發表於 2018-4-17 10:41
呢個係比較專業嘅做法,點解有些公司又會上樓先砌缸,係咪上樓先砌缸set候試水冇咁專業?

其實係有關於由運送魚缸既流程問題,你想知道詳細情況,可以pm我話你知點解

arfaifai 發表於 2018-4-17 11:06
其實係有關於由運送魚缸既流程問題,你想知道詳細情況,可以pm我話你知點解

好的thanks

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

tina_leung424 發表於 2018-4-17 10:35
訂造設計缸,櫃缸沙缸

你去左宏達? 如果係就ok,佢本地一手包辦
暫時停賽

tina_leung424 發表於 2018-4-17 11:19
好的thanks

我答左你啦…希望幫到你啦

arfaifai 發表於 2018-4-17 11:06

師兄,可否pm埋我?因為我最近都想造缸。謝謝!

ellikhusky 發表於 2018-4-17 12:25
師兄,可否pm埋我?因為我最近都想造缸。謝謝!

你想問什麼,直接pm我吧

calvinfff 發表於 2018-4-17 11:38
你去左宏達? 如果係就ok,佢本地一手包辦

未啊,考慮緊,啱先直接佢

視乎幾大個缸.
如果可以成組缸入到升降機, 邊度砌都無所謂啦.

論壇元老

一隻成日比人吹到啤啤聲嘅熊

最佳新人 活躍會員

tina_leung424 發表於 2018-4-17 13:56
未啊,考慮緊,啱先直接佢

師姐越玩越大  

尊貴商戶

低調老海鮮

Hanggor 發表於 2018-4-18 10:18
視乎幾大個缸.
如果可以成組缸入到升降機, 邊度砌都無所謂啦.

筲箕灣南海洋兩種做法都有用....

視乎入屋環境:幾大個缸.
如果可以成組缸入到升降機,店內裝好水喉是更加好.
因時間充裕及尺寸慢慢就,打防漏玻璃膠亦乾晒.

如升降機不夠位,企直先入到升降機;一定放好缸先做水喉接駁.

福哥專業搬運無所謂啦.

90452338 WhatsApp