海水領域 SeaFishZone

樓主: benzwang
打印 上一主題 下一主題

RT吹水區~   [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

RE: RT吹水區~

vsvs 發表於 2013-1-10 21:03
150定200目?

我本來都用200 150。。輪住用

再買多兩個新的 ,掉左舊的

兩日洗一次 洗到麻煩

chihim 發表於 2013-1-10 19:36
早幾日先系淘寶買左兩個bm 袋。。 新就5日 舊就2日

如果c蔑 可以,可能用c蔑好過。。

師兄個BM袋舊咗用兩日,但點先覚得佢舊呀,我用成個星期先換喎,又冇咩唔妥。其實係咪一路唔換會滿水嫁?

Fishtank 發表於 2013-1-10 21:13
師兄個BM袋舊咗用兩日,但點先覚得佢舊呀,我用成個星期先換喎,又冇咩唔妥。其實係咪一路唔 ...

會滿。。我試過。。

又唔系貴。兩日洗一次 我不如買新。。

食包煙都50,還要一日一包。。

我原來個bm袋用左半年啦。。哈

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

Fishtank 發表於 2013-1-10 21:06
做咩打人呀,好奇問清楚馬,咁冇品!不過咁靚,又幾好砌喎

chihim 發表於 2013-1-10 21:17
會滿。。我試過。。

哇,師兄原來咁有貨,唔怪得光學䀋度計都想買兩支話時話,支䀋度計係咪好好用同方便用,一支攪掂。

chihim 發表於 2013-1-10 21:17
會滿。。我試過。。

哇,師兄原來咁有貨,唔怪得光學䀋度計都想買兩支話時話,支䀋度計係咪好好用同方便用,一支攪掂。

dickytam 發表於 2013-1-10 21:31

咩事

論壇元老

魚壇狂人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

的起心肝 過年前攪攪個 缸
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

benz王仔...掂WO....
西约拉拉拜拜啰

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

kenny819 發表於 2013-1-10 22:50
的起心肝 過年前攪攪個 缸

係就快,唔好等下個禮拜

論壇元老

魚壇狂人

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 宣傳達人 灌水之王 論壇元老

dickytam 發表於 2013-1-10 22:56
係就快,唔好等下個禮拜

真係等下個禮拜  個女考完試先
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

Fishtank 發表於 2013-1-10 22:37
哇,師兄原來咁有貨,唔怪得光學䀋度計都想買兩支話時話,支䀋度計係咪好好用同方便 ...

買左一支者。。舊幾一支都叫有貨。。死得啦

死條魚都唔止舊幾水羅。。。

chihim 發表於 2013-1-10 23:36

唔通小弟誤解咗,師兄竟思唔係話一個BM袋用兩日要洗不如換個新咩?幾十蚊個用兩日重唔有牙。洗一洗就慳幾十喎,差唔多買到包煙囉

chihim 發表於 2013-1-10 23:36

而加的鹽度計平咗咁多,我買果時三舊水,以經係成條街最平啦!

Fishtank 發表於 2013-1-11 00:49
唔通小弟誤解咗,師兄竟思唔係話一個BM袋用兩日要洗不如換個新咩?幾十蚊個用兩日重唔有牙 ...

系用兩日洗不如用過新。。不過系用舊左先要之嘛。。

我用左成半年。。 平均一個用三個月

Fishtank 發表於 2013-1-11 00:57

我淘寶買的。。

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

chihim 發表於 2013-1-11 01:05
系用兩日洗不如用過新。。不過系用舊左先要之嘛。。

我用左成半年。。 平均一個用三個月

係咪同魚街貨一樣?
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

Fishtank 發表於 2013-1-11 00:57

邊洗三舊,兩年前買都係$170,鬧市個邊有人賣呢啲野,一樣ATC
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

vsvs 發表於 2013-1-11 08:33
係咪同魚街貨一樣?

一樣∼∼ BM 系 大陸牌子嘛。。 分分鐘淘寶買 堅過 魚街買添

魚街成兩星期都無 Salifert 測試買。。嬲起上來米上淘寶買,順便買埋 BM 袋 光學鹽度計 TDC 電子磅。。