海水領域 SeaFishZone

樓主: benzwang
打印 上一主題 下一主題

RT吹水區~   [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

dickytam 發表於 2013-1-3 00:40
係王一貨,都好閃同幾粗生

好彩我前日 都Hold 左先,不过未交收

hoihoi710 發表於 2013-1-3 00:16
我唔覺有,,,有時諗諗下,,其實我分分鐘夠位開2個frag仔缸,,不過冇野frag姐,,

做復原缸,我系RC 見D鬼老 專去魚店收D 燒緊既珊瑚 翻去醫

真系技術既表現   5usd 買個燒左大半既甜甜翻去醫到變翻原樣,真厲害

論壇元老

大大狼狗

vsvs 發表於 2013-1-2 23:22
想當年同魚夫買格仔腦,新買返嚟已經走色
放心啦,肯定富士,正如其他師兄講,水晶腦有咁既色,你 ...

唔似火山係咪即係冇態呢?
水晶同富士我唔識分

論壇元老

大大狼狗

啤仔 發表於 2013-1-2 23:29
係得既話,有好多都會變態

我開依個缸時!同我set缸果個都係叫我用絲襪

論壇元老

大大狼狗

啤仔 發表於 2013-1-2 22:54
10件非仔,10件閃手,得閑再cut

閃手係乜

論壇元老

大大狼狗

chihim 發表於 2013-1-3 00:28
放系有沙既地方會容易D 變火山。。

我之前清缸低,放兩件放左20日有多∼ 一直都吾變火山

一直放沙面,重放佢最細流地方

論壇元老

大大狼狗

chihim 發表於 2013-1-3 00:52
好彩我前日 都Hold 左先,不过未交收

之前水族世界有好多!
$120 有5,6棵分開在一條長珊瑚骨上!
應該係大陸野!

啤仔 發表於 2013-1-2 23:17
今晚買左對絲襪當濾袋用,感覺幾好,又冇留泡
用多幾日睇下有冇問題,冇就掉Q哂D濾袋,
$16有一對有兩個,又平 ...

用魚湯袋仲平,五蚊個

論壇元老

大大狼狗

啤仔 發表於 2013-1-2 23:48
冇CUT到千,遲D,cut,你想要咩千?

我要南千

論壇元老

大大狼狗

肥嘟嘟河馬仔 發表於 2013-1-2 22:53
我唔敢講

唔講打出來囉

想請教各位,美千返左黎2星期,但想開同唔開之間,我將佢放左大光細流位,支燈我肯定夠力,我該點做?

heary 發表於 2013-1-3 01:28
唔似火山係咪即係冇態呢?
水晶同富士我唔識分

我水晶同富士都有。。 以顏色來講∼ 甘既顏色水晶腦好少見。

未發大果時 水晶同富士都有分別,其實都吾算接近,你張又系藍燈相,我就甘體都覺得系富士

heary 發表於 2013-1-3 01:34
之前水族世界有好多!
$120 有5,6棵分開在一條長珊瑚骨上!
應該係大陸野!

海南島出產?! 不過都好既,集齊所有地方既千手

版主

馬記廁所友

最佳新人 活躍會員 熱心會員 推廣達人 灌水之王 論壇元老

chihim 發表於 2013-1-3 04:17
海南島出產?! 不過都好既,集齊所有地方既千手

有隻白千手係印尼野,不過同海洋賣毎款白花千手唔同樣
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

版主

馬記廁所友

啤仔 發表於 2013-1-2 23:17
今晚買左對絲襪當濾袋用,感覺幾好,又冇留泡
用多幾日睇下有冇問題,冇就掉Q哂D濾袋,
$16有一對有兩個,又平 ...

買埋胸圍當FRAG座
珊美,火炎仙,虎紋仙,虎皮仙,公子小丑,金錢麒麟,藍吊,黃三角吊,藍吊,金背狐,粉公,橙尾魔

版主

馬記廁所友

chihim 發表於 2013-1-3 00:28
放系有沙既地方會容易D 變火山。。

我之前清缸低,放兩件放左20日有多∼ 一直都吾變火山

我有件係石度變咗火山,可能餵得多.....

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

heary 發表於 2013-1-3 01:30
閃手係乜

手指皮革/

最佳新人 活躍會員 熱心會員 灌水之王 論壇元老

vsvs 發表於 2013-1-3 08:33
買埋胸圍當FRAG座

咁大個

版主

馬記廁所友

啤仔 發表於 2013-1-3 10:22
咁大個

你多貨嘛

論壇元老

大大狼狗

chihim 發表於 2013-1-3 04:14
我水晶同富士都有。。 以顏色來講∼ 甘既顏色水晶腦好少見。

未發大果時 水晶同富士都有分別,其實都吾 ...

你貼兩張相睇下分別