海水領域 SeaFishZone

標題: Kessil A150W LED ”有一支新野” [打印本頁]

作者: Mr1234    時間: 2014-3-1 01:34:22     標題: Kessil A150W LED ”有一支新野”

IMG-20140301-WA0004.jpg IMG-20140301-WA0002.jpg IMG-20140301-WA0003.jpg

圖片附件: IMG-20140301-WA0003.jpg (2014-3-1 01:32:42, 380.09 KB) / 下載次數 141
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDA5MTJ8YWNjMzM2N2J8MTcxNTQ5MDYxOXwwfDA%3D

圖片附件: IMG-20140301-WA0002.jpg (2014-3-1 01:32:42, 228.68 KB) / 下載次數 138
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDA5MTF8ZmY1NTY3ZGF8MTcxNTQ5MDYxOXwwfDA%3D

圖片附件: IMG-20140301-WA0004.jpg (2014-3-1 01:32:41, 199.94 KB) / 下載次數 140
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDA5MTB8NWQwY2ExNjJ8MTcxNTQ5MDYxOXwwfDA%3D

作者: chrislam101    時間: 2014-3-2 03:13:57

how much ?
作者: freeboy    時間: 2014-3-2 08:36:56

ching你缸幾大?用幾多支?效果如何?
作者: manho0131    時間: 2014-3-2 10:24:02

可以講幾錢嗎同邊到買嗎
作者: Terry    時間: 2014-3-2 11:25:35

幾錢?幾多尺缸啱用呢?.
作者: Mr1234    時間: 2014-3-2 12:21:20

牛頭角$2xxx
作者: Kei1477    時間: 2014-3-3 14:37:07

作者: Mr1234    時間: 2014-3-4 01:47:13

Kei1477 發表於 2014-3-3 14:37
師兄,這款灯綗上睇有幾個型號,宏x
是否有齊呀!

我眼見一有幾隻款,齊唔齊我唔知但我買個時個老闆同講去係代理有一年保養“有壞包換f
作者: license    時間: 2014-3-8 15:07:34

淨藍燈?
作者: Kei1477    時間: 2014-3-9 00:05:51     標題: RE: ”有一支新野”Kessil A150W LED

作者: heary    時間: 2014-3-9 02:04:25

係咪唔包支架
作者: 啤仔    時間: 2014-3-9 11:26:12

heary 發表於 2014-3-9 02:04
係咪唔包支架

昨晚去過其哥到,佢話今個月買會包埋個架
作者: heary    時間: 2014-3-9 11:51:15

啤仔 發表於 2014-3-9 11:26

我上淘寶睇先知係分開賣
作者: Kei1477    時間: 2014-3-9 12:54:52

作者: Kei1477    時間: 2014-3-9 12:56:10

作者: freeboy    時間: 2014-3-9 12:56:18

啤仔 發表於 2014-3-9 11:26

咁係咪要加多個控制先可以控制支燈㗎
作者: heary    時間: 2014-3-9 13:30:52

freeboy 發表於 2014-3-9 12:56

唔洗加控制,根本冇野好控制!

個control要兩雞野,可拖多頭!
作者: freeboy    時間: 2014-3-9 13:55:13

heary 發表於 2014-3-9 13:30
唔洗加控制,根本冇野好控制!

個control要兩雞野,可拖多頭!

ching咁支燈係咪內置時間制,有無日出日落工能?
作者: vsvs    時間: 2014-3-10 12:16:25

freeboy 發表於 2014-3-9 13:55
ching咁支燈係咪內置時間制,有無日出日落工能?

kessil所有水族燈冇時間控制,只有A360可以接駁其他牌子controller做timer,冇自動光暗控制=自加timer socket控制開關

作者: vsvs    時間: 2014-3-10 12:20:49

freeboy 發表於 2014-3-9 12:56

A360型號先可以串聯,及外加controller
其他只能單獨使用
作者: freeboy    時間: 2014-3-10 13:34:44

vsvs 發表於 2014-3-10 12:20
A360型號先可以串聯,及外加controller
其他只能單獨使用

vs大師,哩支同r420邊支好d
作者: vsvs    時間: 2014-3-10 13:40:59

freeboy 發表於 2014-3-10 13:34

我唔清楚,問經驗用家
作者: Lewis_Lo    時間: 2014-3-10 22:57:55

freeboy 發表於 2014-3-10 13:34

WATT數差太遠,無得比

A150W只得三十二WATT,R420 最細個支MAXIMUN OUTPUT 60WATT。
作者: amccp    時間: 2014-3-11 11:24:59

Kessil冇programme玩(佢行套system香港較少人用),要自己手較同開關,同埋玩SPS差少少喎我覺得。
作者: Kei1477    時間: 2014-3-11 15:37:28

作者: Mr1234    時間: 2014-3-12 00:46:46

Lewis_Lo 發表於 2014-3-10 22:57
WATT數差太遠,無得比

A150W只得三十二WATT,R420 最細個支MAXIMUN OUTPUT 60WATT。

Screenshot_2014-03-12-00-21-10.jpg Screenshot_2014-03-12-00-21-44.jpg Screenshot_2014-03-12-00-22-22.jpg Screenshot_2014-03-12-00-23-57.jpg
人地A150W都有4支

圖片附件: Screenshot_2014-03-12-00-21-10.jpg (2014-3-12 00:38:26, 184.86 KB) / 下載次數 98
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDE1OTB8Y2MxNjFlYTF8MTcxNTQ5MDYxOXwwfDA%3D

圖片附件: Screenshot_2014-03-12-00-21-44.jpg (2014-3-12 00:38:25, 142.13 KB) / 下載次數 98
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDE1ODl8MDMxNTc3NDR8MTcxNTQ5MDYxOXwwfDA%3D

圖片附件: Screenshot_2014-03-12-00-22-22.jpg (2014-3-12 00:38:24, 163.71 KB) / 下載次數 94
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDE1ODh8YmM3YTM1YjJ8MTcxNTQ5MDYxOXwwfDA%3D

圖片附件: Screenshot_2014-03-12-00-23-57.jpg (2014-3-12 00:38:24, 181.09 KB) / 下載次數 95
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDE1ODd8NDJlZjYxNDZ8MTcxNTQ5MDYxOXwwfDA%3D

圖片附件: Screenshot_2014-03-12-00-26-20.jpg (2014-3-12 00:38:24, 134.8 KB) / 下載次數 98
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDE1ODZ8OWRlNzI3ODV8MTcxNTQ5MDYxOXwwfDA%3D

作者: Mr1234    時間: 2014-3-12 00:48:32

買張貼紙都低
作者: Lewis_Lo    時間: 2014-3-12 01:35:08

Mr1234 發表於 2014-3-12 00:46
人地A150W都有4支

其實唔明CHING你D咩?

你說A150W都有4支。但每支只能做一種色溫OUTPUT,這並非長處,如一支燈能做出多種色溫OUTPUT 就VERY GOOD。

另外小弟說A150同R420無得比,意思係,R420 WATT數比較大,兩支燈不適合一同比較。請不要唔會。

作者: Mr1234    時間: 2014-3-12 06:43:23

我比你睇下人地D好野人地有A360W
作者: Kei1477    時間: 2014-3-12 09:51:21

作者: luuun    時間: 2014-3-12 15:58:35

Mr1234 發表於 2014-3-12 06:43
我比你睇下人地D好野人地有A360W

香港邊到有得賣?
作者: yoowicked    時間: 2014-3-12 17:19:38

其實好想知果尐日出日落mode係咪真係有實際效果呢?E支簡單直接又慳位好似仲吸引

作者: Mr1234    時間: 2014-3-12 17:59:16

luuun 發表於 2014-3-12 15:58
香港邊到有得賣?

牛頭角宏X水族
作者: Kei1477    時間: 2014-3-12 18:00:22

作者: Lewis_Lo    時間: 2014-3-12 23:20:29

yoowicked 發表於 2014-3-12 17:19
其實好想知果尐日出日落mode係咪真係有實際效果呢?E支簡單直接又慳位好似仲吸引

同意,支燈真係好細支,好慳位
A350卅A360 有90WATT OUTPUT,真係唔錯。但要3千幾就好似貴咗少少。
個人黎講真係幾鐘意。因A350卅A360,因可調教光普,如果未買燈真係會考慮。
作者: edmond1229    時間: 2014-3-13 01:00:52

小弟30吋缸用A360w一支,晚上用A150做補光,用左4個月珊瑚成長速度及顏色比之前果幾支led都快左靚左
作者: 日本av    時間: 2014-3-13 01:19:43

Lewis_Lo 發表於 2014-3-12 01:35
其實唔明CHING你D咩?

你說A150W都有4支。但每支只能做一種色溫OUTPUT,這並非長處,如一支燈能做出 ...

因準備開缸近日四出睇咗多個牌子嘅燈,你講嗰隻M牌R402係唔錯,但如同嗰隻K牌A360w比較,真的睇得高了R420了!!!!

作者: Lewis_Lo    時間: 2014-3-13 01:57:26

日本av 發表於 2014-3-13 01:19
因準備開缸近日四出睇咗多個牌子嘅燈,你講嗰隻M牌R402係唔錯,但如同嗰隻K牌A360 ...

小弟只話因WATT數相差太遠關係,不應相比較,並非偏低K記,又或者抬高M記。

記然CHING專登開個新 a/c 嚟回 POST,

咁不如CHING你又講解下,M記R420r 120W 同 K記A360W兩者好與壞,分享吓
作者: Mr1234    時間: 2014-3-13 08:26:53

Lewis_Lo 發表於 2014-3-12 23:20
同意,支燈真係好細支,好慳位
A350卅A360 有90WATT OUTPUT,真係唔錯。但要3千幾就好似貴咗少少。 ...

3千機買支冠軍燈都話貴咗小小R420唔冼錢
作者: Lewis_Lo    時間: 2014-3-13 09:42:44

Mr1234 發表於 2014-3-13 08:26
3千機買支冠軍燈都話貴咗小小R420唔冼錢

攞冠軍大曬咩,贏咗冠軍就睇低其他品牌。No good
美國網站賣緊約3千,香港一般(但唔一定)都會平過美國。
其實都唔係好明點解?係都要踏低他人,抬高自己。
每種product都各有長處,也有短處,價錢也有高低。而各人所需不同。
所以唔係話冠軍就一定係最好,最值。
作者: Mr1234    時間: 2014-3-13 10:28:16

Lewis_Lo 發表於 2014-3-13 09:42
美國網站賣緊約3千,香港一般(但 ...

師兄請記住我没有睇低其品牌R420我都有用個我係問下你R420係唔係唔洗錢
作者: Mr1234    時間: 2014-3-13 10:28:16

Lewis_Lo 發表於 2014-3-13 09:42
美國網站賣緊約3千,香港一般(但 ...

師兄請記住我没有睇低其品牌R420我都有用個我係問下你R420係唔係唔洗錢
作者: nickdo    時間: 2014-3-13 10:54:56

Lewis_Lo 發表於 2014-3-13 01:57
小弟只話因WATT數相差太遠關係,不應相比較,並非偏低K記,又或者抬高M記。

記然CHING專登開個新 a/c  ...

我分享下啦... 我用的是A350W, 新款 A360WE 會光多15~20%.

第一, kessil 真係好暗, PAR值勁低, 30CM 下只出到169. 如果A360WE同官方聲稱一樣光20%. 即係200PAR左右. 30CM下得200PAR係非常暗.
第二, kessil 最好係兩支以上一齊用, 因為係單一點光源. 會有陰影.
第三, kessil 好處係混色好.
總結, kessil 要兩支以上先追得上一支R420R, 但光度仍不及一般LED, 玻璃能反射多一D光, 暗區比較少. 而價錢黎講變相係貴好多.
作者: Kei1477    時間: 2014-3-13 11:16:29

作者: heary    時間: 2014-3-13 11:30:19

有戲睇
作者: yoowicked    時間: 2014-3-13 12:34:29

nickdo 發表於 2014-3-13 10:54
我分享下啦... 我用的是A350W, 新款 A360WE 會光多15~20%.

第一, kessil 真係好暗, PAR值勁低, 30CM 下 ...

原來如此,多謝分享!
作者: Mr1234    時間: 2014-3-13 13:26:43

第一, kessil 真係好暗, PAR值勁低, 30CM 下 ...

圖片附件: Screenshot_2014-03-13-13-23-01.jpg (2014-3-13 13:25:45, 151.35 KB) / 下載次數 99
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDE2NDN8NTg1MWI0NjR8MTcxNTQ5MDYxOXwwfDA%3D

作者: nickdo    時間: 2014-3-13 13:32:55

Kei1477 發表於 2014-3-13 11:16
師兄,是30寸水深定30cm呀

無水直接30CM距離用錶量. 同埋實測耗電係74W, 非90W

如果30寸水仲有200PAR就嚇死人啦...
作者: Lewis_Lo    時間: 2014-3-13 13:33:18

多謝Ching分享。
呢D咪就係講解返支燈好處及壞處,等有興趣魚友多點資料參考,比較後,再決定那支燈比較適合自己。
而不是取了甚麼冠軍,就話支燈好 ,點貴都值。唉!
作者: Mr1234    時間: 2014-3-13 15:22:34

nickdo 發表於 2014-3-13 13:32
無水直接30CM距離用錶量. 同埋實測耗電係74W, 非90W

如果30寸水仲有200PAR就嚇死人啦...

原來師兄係科學家
作者: TimTim    時間: 2014-3-13 16:05:31

冠軍係咩冠軍咁勁先。原來講緊reef builder個「冠軍」…
想提一提,呢個冠軍係網民“投”出黎,過程無真係評審過支燈既效能卅優點。除非直接將“票數”解讀為支燈既“能力”啦。
順帶一提,個「冠軍」已經係上年既事。今年,kessil支新A360WE四強止步左喇。識買,緊係買新晉冠軍Ecotech支Radion啦…(開玩笑)
作者: nickdo    時間: 2014-3-13 16:12:11

WA, 咁樣分享下你地都單單打打, 你地唔係打手都無人信...

拿, Source ar... 原來睇下report都可以叫科學家.
http://www.1023world.net/blog/kessil-a350-test

數據, 你果D叫咩數據, 有亮度數據咩? 定你唔識英文? 得 coverage 同 penetration 咋喎. 有亮度咩? 90W燈用表度得74W耗電咁係咩意思?

上面個 REPORT 有晒波長, 亮度"實測"數據. 你唔 gur 的就自己買個 uptek mk350 測下波長, 二萬. 唔捨得就買 apogee 三千幾. 咪係度憑空質疑人.

作者: chihim    時間: 2014-3-13 16:15:37

美國佬 發表於 2014-3-13 15:34
人地上邊咪有數據,原來你係自家研發

寫係90就一定足90 ga啦? 你check 過未? 人地check過啵

人地還用緊添,你用過未?

無用過 無check 過 行埋一邊 體野算啦
作者: chihim    時間: 2014-3-13 16:16:36

Mr1234 發表於 2014-3-13 15:22
原來師兄係科學家

你又係乜吖?口水佬吖?

作者: chihim    時間: 2014-3-13 16:18:48

美國佬 發表於 2014-3-13 15:42
成日得把口,得閑爬下文

爬完文當真理吖?   
作者: TimTim    時間: 2014-3-13 16:23:25

講開又講埋,呢支其實唔係「冠軍」燈…
kessiL2012冠軍個支係A350。
開post個支A150W,係2011年四強就比踢出局。而將佢踢走既,係maxspect支mazarra…

拿,講事實ja,我無講邊支燈好用架。而我一開始其實都講緊呢個reef builder既比賽唔係好反映到邊支燈好。
只係,如果真係要認真咁對待個比賽結果,咁都要知講緊既係邊一年邊支燈,咁解姐∼∼∼∼∼
作者: Kei1477    時間: 2014-3-13 20:56:33

作者: Kei1477    時間: 2014-3-13 21:10:01

作者: TimTim    時間: 2014-3-14 06:53:54

Kei1477 發表於 2014-3-13 20:56
四強止步!師兄妳毛港錯!蛋对首港錯,

2011年呀
作者: TimTim    時間: 2014-3-14 06:56:25

Kei1477 發表於 2014-3-13 20:56
四強止步!師兄妳毛港錯!蛋对首港錯,

2011年係150w對maxspect支mazarra, 2013年個支係360w... 睇清楚先啦。

作者: chihim    時間: 2014-3-14 08:35:05

支野都出左幾年,我有朋友都用左幾年。

養軟體或者lps 都ok 既,混色唔錯,又細支

不過d 9唔答8人仕,唔清唔楚又冠軍燈 又乜又物

Lewis_Lo 都擺明唔係穩野嘈,d 無聊人就穩人嘈。

連nickdo分享都 燒埋,家陣timtim 督q爆左

好穩隆券啦。   

作者: heary    時間: 2014-3-14 10:19:47

咁就搞死宏達
作者: nickdo    時間: 2014-3-14 12:58:18

chihim 發表於 2014-3-14 08:35
支野都出左幾年,我有朋友都用左幾年。

養軟體或者lps 都ok 既,混色唔錯,又細支

其實我之後係想講.
如果比我揀

R420R, 三千幾COVER 30~36吋.
VS
KESSIL X 3, 成皮COVER 30~36吋.

我貴D都會揀KESSIL.

點知比D打手串... 就睇下佢地有咩講.
作者: TimTim    時間: 2014-3-14 13:44:14

nickdo 發表於 2014-3-14 12:58
其實我之後係想講.
如果比我揀

講來講去咪得「冠軍燈」呢個point…
再唔係就google translate人地官網再post d 9唔搭8既野上黎。之後係咁狂出icon,唔知有咩好笑。
支燈有咩優點都唔識sell,係打手,都係唔合格既打手…
作者: CoralKing    時間: 2014-3-15 06:52:14

原來係咁

圖片附件: Untitled.png (2014-3-15 06:52:10, 348.63 KB) / 下載次數 103
http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=attachment&aid=NDE4MDd8ZTExMjQzMzZ8MTcxNTQ5MDYxOXwwfDA%3D

作者: chihim    時間: 2014-3-15 14:41:43

噢。。。原來系專業打手。。

甘我以後要追住這幾個來打先得, 寸得甘happy 吖拿

作者: HKAQUA    時間: 2014-3-15 17:24:52

我成日話打手唔易做
做打手事前一定做足功課唔係人哋叫寫物就寫物...

另外二款好難比較
除左價錢同較果。
仲有牌子,產地,用料,品質,同二手價..等可以比較

作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2014-3-15 18:44:16

Mr1234
註冊 IP203.145.92.207
上次訪問 IP113.254.28.122
美國佬
註冊 IP113.254.28.122
上次訪問 IP203.210.6.133

幾好玩呀你想留邊個定兩個都唔要
作者: heary    時間: 2014-3-15 19:05:10

兩個要晒
作者: chihim    時間: 2014-3-15 20:27:01

放生啦,比d 機會我
作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2014-3-15 20:49:45

chihim 發表於 2014-3-15 20:27
放生啦,比d 機會我

作者: Kei1477    時間: 2014-3-15 21:33:21

作者: chihim    時間: 2014-3-15 21:40:01

笑死,夠膽講出來唔知醜

原來自己like,就可以開n個號出來  自己頂自己ga啦?

還可以用幾個號一齊 燒人?

問下邊個認同你條粉 既所作所為羅
作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2014-3-15 21:46:07

Kei1477 發表於 2014-3-15 21:33
你不喜就公開ip,果D騙子,又冇,你比的持平!佢有好貨品,靚珊瑚賣,又平!!又講錯?900買件好貨又錯,講 ...

開分身呀仲想點洗唔洗請你食
作者: Kei1477    時間: 2014-3-15 21:49:03

作者: heary    時間: 2014-3-15 21:56:14

作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2014-3-15 21:58:48

Kei1477 發表於 2014-3-15 21:33
你不喜就公開ip,果D騙子,又冇,你比的持平!佢有好貨品,靚珊瑚賣,又平!!又講錯?900買件好貨又錯,講 ...

無話唔比講,係唔比開分身自己頂post明未.
作者: Kei1477    時間: 2014-3-15 22:01:39

作者: 傻傻地單眼仔    時間: 2014-3-15 22:02:57

Kei1477 發表於 2014-3-15 22:01
你地要追擊个间卜街公司,持平一些。要追打本人,我唔上網又如何?你又鈡意去边間 ...

講還講咪打埋粗口
作者: Kei1477    時間: 2014-3-15 22:04:20

作者: Kei1477    時間: 2014-3-15 22:04:21

作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2014-3-15 22:04:33

Kei1477 發表於 2014-3-15 21:49
个間舖好卜街,边間好呀?

我無話佢唔好,分身自吹就有問題,宏達我都有去過買野,我對間間鋪都一樣,生意難做我明,但係都唔洗自推同人嘈,無好處架。
作者: 傻傻地單眼仔    時間: 2014-3-15 22:05:21

請勿污辱或粗口罵戰
希望各會員能理性討論,互相尊重,不希望各會員人身攻擊,污辱,詆毀, 煽動, 單打
個別民族、地區人民,粗言穢語或帶有粗口的貼圖。
污辱泛指言詞卑劣,利用尖酸刻薄的字句惡意抨擊或中傷對方,令人難堪,及以貶義之字詞形容對方。

作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2014-3-15 22:06:38

Kei1477 發表於 2014-3-15 22:04
我得一个身份!管理員大帝!

我好似無講你有分身
作者: chihim    時間: 2014-3-15 22:08:02

擺明係追擊你啦,係唔係男人來ga。 有事就拉埋人落水

受唔起就唔好做,做得出就唔好怕受。

作者: Kei1477    時間: 2014-3-15 22:08:35

作者: 傻傻地單眼仔    時間: 2014-3-15 22:10:38

Kei1477 發表於 2014-3-15 22:08
你有難處!明白!

再見有粗口字句永久禁止訪問本網
作者: 領域網主    時間: 2014-3-15 22:12:57

吾駛等第三次Kei1477 即時禁止訪問
作者: heary    時間: 2014-3-15 23:03:53

冇野睇

作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2014-3-15 23:11:26

為嘜呢
作者: 我係wingk960    時間: 2014-3-15 23:27:12

作者: vsvs    時間: 2014-3-16 10:11:32

為部戲
作者: TimTim    時間: 2014-3-16 11:39:26

呢台大戲真係睇到我眼都凸埋
有時真係唔知呢d係打手,定係玩曲線整人…
因為身為打手,質素都未免太差了…

作者: sssyyysss    時間: 2014-3-16 17:00:21

除左哩隻燈,仲有邊隻牌子有紫外線??
作者: vsvs    時間: 2014-3-17 12:57:23

sssyyysss 發表於 2014-3-16 17:00
除左哩隻燈,仲有邊隻牌子有紫外線??

其他牌子都有,如R420R
多少之分,呢支特別多

作者: sssyyysss    時間: 2014-3-17 13:04:54

vsvs 發表於 2014-3-17 12:57
其他牌子都有,如R420R
多少之分,呢支特別多

聽人講支燈的紫外線是會消耗的,會用完,要更換,是真的嗎????
作者: vsvs    時間: 2014-3-17 13:07:48

sssyyysss 發表於 2014-3-17 13:04
聽人講支燈的紫外線是會消耗的,會用完,要更換,是真的嗎????

唔清楚

作者: Lewis_Lo    時間: 2014-3-17 14:25:46

無入呢個討論區幾日,竟然轉變得咁快。
唉!攪成咁為咩?

小弟真的並非係到攪事,多謝“CHIHIM” CHING。
也正如“HKAQUA”老板所講,兩支燈好難直接比較。

其實一路都只係請樓主比多D資料比大家參考,而我都係宏達見過支燈,幾靚。也於35#講,如果未買燈真係會考慮。

但唔明樓主為可起晒槓,又不斷分身推POST。但推來推去都只係話甚麼“冠軍燈”,出位到話連“買張貼紙都低”,真係頂唔住。最過份係自己推POST,又話人地係打手。

最後,如各CHING們對此燈有興趣,不防去看看實物,不要因此POST而影響考慮。

作者: HKAQUA    時間: 2014-3-23 20:13:16

其實最近台灣,大陸都講緊支A360W
從價錢(US$399 )同外國魚友評價
應該算係中檔LED 燈

從個人(或魚鋪)觀點出發,係香港有市場
**美國品牌,台灣生產
**售價約港幣$3200
**外型尺寸細小

利益申報
我將會返批A360W,係香港出售
有幾個熟魚友知我有賣開A350
對支A360W 又有興趣,順便返一批

作者: sssyyysss    時間: 2014-3-25 20:42:12

有冇最新使用報告呀?

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://www.seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2