海水領域 SeaFishZone

標題: 想問下各位C兄,有無人訂做過奥的尚LED燈 [打印本頁]

作者: @wahwah@    時間: 2014-1-28 18:43:47     標題: 想問下各位C兄,有無人訂做過奥的尚LED燈

如題,想問一下係訂做過程有無問題,質量如何。
作者: ybkwok    時間: 2014-1-28 20:09:09

訂造過程冇問題,林生既服務態度及售後服務亦好,
不過,一定要接受到一分錢一分貨既定律!
以我個人來講,非常滿意
作者: horseface    時間: 2014-1-28 20:10:55

有 唔耐用易壞 交收又唔準時 只能説一分錢一分貨
作者: kenjigood    時間: 2014-1-28 22:09:29

岩岩買左, 無乜問題, 交收自己夾時間~~

PS, 燈光效果反射水面打上天花板, 好正. 第一次玩LED, OK!
作者: @wahwah@    時間: 2014-1-29 16:06:36

有勞咁多位C兄,我以於23號訂做咗支燈,可能聯絡上出了點誤會,又唔想隨便於網絡上透露內容,免出誤會影響到林先生,所以才出post查問訂做流程,現心中疑問以解決。
另想問一下C兄,你地交收燈時,是否相約在地鐵站交收?咁點試燈?
作者: 傻傻地單眼仔    時間: 2014-1-29 18:43:31

我都用過真係無野好講一分錢一分貨
作者: kenjigood    時間: 2014-1-29 19:18:36

@wahwah@ 發表於 2014-1-29 16:06
有勞咁多位C兄,我以於23號訂做咗支燈,可能聯絡上出了點誤會,又唔想隨便於網絡上透露內容,免出誤會 ...

本身係6點後去舖頭交收, 但佢唔得閒, 夜晚佢抽時間去我屋企附近地鐵站交收~

如果有問題可以拎比佢整吧, 有發票的!
作者: lh2084    時間: 2014-1-29 19:39:51

一分錢一分貨係定律,平燈尼講算係ok,風扇真係好易壞,燈珠方面,白色比較易壞,但自己換其實好易,林生教過一次以後都係自己換,一支辣雞就掂,更換吾洗3分鐘
作者: ybkwok    時間: 2014-1-29 19:44:19

lh2084 發表於 2014-1-29 19:39
一分錢一分貨係定律,平燈尼講算係ok,風扇真係好易壞,燈珠方面,白色比較易壞,但自己換其實好易,林生教 ...

我個風扇裝左出黎後,未壞過。
作者: 月下夜曲    時間: 2014-1-29 21:02:23

我朋友係佢到買支燈用左幾個月壞左~囉左比佢攪左成個月都未攪掂~原先佢答應今日攪好交收~~~今日打左成日電話比佢都唔聽~售後服務真係..............
作者: shingyiu    時間: 2014-1-29 21:16:24

無錯,到你要維修時放低左支燈,到你要攞反就怎艱難,慘過求大哥,一路拖,一路拖,簡直無誠信可言,要成兩个月先攞反,各位師兄們,停一停,諗一諗
作者: man3932    時間: 2014-1-29 21:48:59

經常聽用家講..用左一兩個月風扇就壞 拎去整 要等到天方地老先拎得燈 如果唔想成日整燈 就要考慮下喇
作者: 阿毛    時間: 2014-1-29 21:56:51

我用左差唔多一年,仲係咩事都冇
作者: man3932    時間: 2014-1-29 22:01:57

阿毛 發表於 2014-1-29 21:56
我用左差唔多一年,仲係咩事都冇

姐係品質參差睇好唔好運~~~
作者: @wahwah@    時間: 2014-1-29 22:44:45

PK了,比晒$,無得返轉頭,我都預咗平價嘢,用料好極有限,無法資金所限,唯有睇命水。
作者: stonekill    時間: 2014-1-29 23:22:52

依個問題.你問我米得啦. 1 年整左6次. 最終放棄了.
作者: chihim    時間: 2014-1-29 23:52:11

四日死風扇。。 我個人覺得 一分錢一分貨 好像都唔算

半分貨會貼切d
作者: tommy008    時間: 2014-1-30 00:15:55

先死風扇如不換,會過熱後死燈。
作者: kenjigood    時間: 2014-1-30 09:27:45

壞唔壞好睇大家點用架je....電視, 手機d大牌子咪又係有人講幾個月, 幾年咁....比你買幾千蚊個d, 壞左又話人點點點, 平個d又話點點點.....電器既野, 真係估佢唔到架...一分錢一分貨啦.

ps. 臨近新年, 不喜勿插!
作者: @wahwah@    時間: 2014-1-30 19:33:14

我就係發覺自己蠢咗,比晒$後等佢覆,又無消息,慘過能
作者: shingyiu    時間: 2014-1-30 20:00:47

質量只係其次,最重要既售後服務真係
作者: cklui    時間: 2014-1-30 20:03:56

我個friend 攞左枝燈去整, 攪左成2個月, 應成左里個星期1交貨, 拖完又拖, 到依家連電話到息埋
作者: @wahwah@    時間: 2014-1-30 20:08:42

我想問下有無人去過門市交收?
作者: ybkwok    時間: 2014-1-30 22:00:28

@wahwah@ 發表於 2014-1-30 20:08
我想問下有無人去過門市交收?

我去過,門市交收,門市換風扇,整番一粒燈,
冇問題喎!
作者: chihim    時間: 2014-1-30 22:45:00

其實甘多人話風扇容易瓜, 好像都無咩改進

作者: kwong426426    時間: 2014-1-30 23:22:02

我用過,冇壞過,亦揾過林先幫我支燈轉色,服務同支燈都冇乜問題喎

作者: lh2084    時間: 2014-1-31 13:14:23

恭喜大家發財,年年有魚有瑚
服務態度方面好似大家所講好極端
有人覺得完全冇問題(我係甘)
但有人覺得好唔掂,整燈又耐又唔覆電話
點解會甘極端呢???
作者: kenjigood    時間: 2014-1-31 14:05:33

lh2084 發表於 2014-1-31 13:14
恭喜大家發財,年年有魚有瑚
服務態度方面好似大家所講好極端
有人覺得完全冇問題(我係甘)

我覺得係溝通問題~
我訂時只係通過一次電話, 因我行側滴, 問佢行24定18吋好, 佢都有比意見, 之後只係whatsapp簡單聯絡, 約一星期就交收了
作者: Tough-gate    時間: 2014-1-31 19:13:36

我用過無事 幾好
但我朋友用左 兩個月已經要整兩三次

作者: tangpp23    時間: 2014-2-6 11:57:12

作者: owen    時間: 2014-2-6 13:37:03

我又講下先.

20" x 2 用一年半, 壞風扇 壞牛各一次, 另自己覺得唔啱色換燈一次.
放燈再訂, 又係奧的尚, 都一年啦, 未壞過.

由問資料開始計, 魚網/電話/ whatsapp, 快覆.
訂燈時間, 合理, 準時交收.
維修時間 , lunch去收工取.  
質量, 近一年就明顯暗, 一分錢一分貨, 接受啦.

唯一想佢改善就係可以 mtr 閘口交收最好, 維修都係.
幾百蚊嘢我會信佢整好先俾我, 所以唔試都問題不大. (當然我近咁計 je~).

講完. (以上乃事實之全部)
作者: owen    時間: 2014-2-6 13:39:55

@wahwah@ 發表於 2014-1-30 19:33
我就係發覺自己蠢咗,比晒$後等佢覆,又無消息,慘過能

會唔會新年返鄉下去旅行咋, 話晒個體戶, 俾少少耐性啦.
林生唔會走你 ge, 或者 whatsapp 俾佢, 乜都講得.
作者: Wilsonlsl    時間: 2014-2-6 14:05:07

有個問題出現了,就是竟然咁多ching覺得支灯有間题何解唔出声,以一
作者: Wilsonlsl    時間: 2014-2-6 14:11:07

以一
作者: Wilsonlsl    時間: 2014-2-6 14:15:53

以一
作者: Galaxy    時間: 2014-2-6 14:26:42

我用過,又無壞燈喎!
作者: eerr12    時間: 2014-2-6 18:52:05

用左半年多d 開頭嚴風扇太嘈
林生幫我換左把靜d 暫時未壞過
作者: lamk    時間: 2014-2-6 19:51:46

shingyiu 發表於 2014-1-30 20:00
質量只係其次,最重要既售後服務真係

質量先係最重要, 質量好就唔鬼洗售後維修啦...@@
作者: 吾係路人甲    時間: 2014-2-9 10:20:04

用過...一年左右
最後送左去堆填區
因為先壞風扇,然後月亮燈

現在比多一倍用二手zetlight

都係果句「一分錢、一分貨」
作者: lap912    時間: 2014-2-9 11:31:28

我支用左半年,操作正常
作者: lap912    時間: 2014-2-9 11:31:29

我支用左半年,操作正常
作者: angus123123    時間: 2014-2-9 12:17:39

我用左年幾完全無事
作者: amycarls    時間: 2014-2-14 20:08:17

我之前都用緊,覺得ok喇,我買2手,一買番黎就攞去將部份白燈改藍燈,等一個鐘就攞番,之後試過燒燈胆2次,都係等半個鐘至一個鐘就有得攞,風扇我就無壞過,我就覺得售後服務幾好喎,我都用咗2年,算OK喇,一分錢一分貨;宜家我換咗大缸,連枝燈都換埋,不過就唔係幫林生買,因為我覺得佢外型唔多靚囉。
作者: @wahwah@    時間: 2014-2-15 21:49:54

今天以收燈,可能早前因春節假期原因,導至交收日期有誤,而燈色的配搭得宜,RT缸會有不錯的較果,雖然質量唔可以與大牌子比,但以這價錢計,算係不錯的選擇。

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://www.seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2