海水領域 SeaFishZone

標題: 暖管一問 [打印本頁]

作者: Seifer    時間: 2012-11-7 12:56:26     標題: 暖管一問

又轉涼, 係時候落暖管啦. 上年我用aqua gem最平的扭制暖管, 覺得不是太準確。請問大家有冇用過那款電子跳字暖管好呀?
我見過有隻K字頭日本牌子的圓形暖管, 形狀很有趣, 似朵花的
作者: Teddy    時間: 2012-11-7 13:04:20

暖管一向唔準受天氣影響
所以睇度計好D.....
作者: 我係wingk960    時間: 2012-11-7 13:13:49

我睇温度計黎set暖管。暖管度數信唔過
作者: knec0412    時間: 2012-11-7 13:24:24

我都覺得暖管5arm,我試過暖管較29度,但溫度度顯示成31,2度,開頭重以為溫度計壞,點知換過第2支溫度計都係甘,最後要將支暖管較低溫度先得。
作者: boar36    時間: 2012-11-7 14:26:23

暖管通常都有 2-3 度嘅誤差, 所以 set 低少少黎就番
作者: chiho728hkhk    時間: 2012-11-7 15:54:55

信溫度計多D
作者: Seifer    時間: 2012-11-8 13:48:46

唔該哂各位,等我用温度計set番啱溫度先
作者: kwong426426    時間: 2012-11-9 01:29:39

我用緊你講呢隻,買左一個禮拜!暖管入缸,朵花係外置教度數,教幾多度温度計就幾多度!我可以講我從未用過咁準度數嘅暖管
作者: Seifer    時間: 2012-11-9 08:50:23

Ching 係咪差不多$170個款呀? 請問你個缸幾多公升水同你用幾多W的暖管?
朵花係咪可以完全放入水底? 我都悟知係在缸外較溫度  好似default左25度?
作者: kwong426426    時間: 2012-11-9 20:37:50

我缸是140L,用緊300w .  $315.朵花係吸係個缸出面!

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://www.seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2