海水領域 SeaFishZone

查看: 6863|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

換咗支Suhuran Jetskim 150 [複製鏈接]

最佳新人

樓主
換咗支Suhuran Jetskim 150之後, 屋企就好似搬咗去條河側邊, 流水淙淙諗住加條曲喉係出水口, 點知因阻水, 啲泡打唔到上去, 唯有掹番開條喉, 而家用條管斜斜地放, 水聲無咁大, 觀察一陣, 都打到嘢, 好彩搞掂買嗰時真係無預計呢啲嘢, 失策

72''x18''x26'' FOT缸
夢想終於成真

最佳新人

沙發
ice28720 發表於 2012-6-2 22:31
水聲好鬼大呀

而家好啲, 無咁大聲喇唔知係咪沙缸低, 水位唔夠高
夢想終於成真

最佳新人

板凳
ybkwok 發表於 2012-6-3 10:50
落水位加舊生化綿接住D水,可能會好D

謝謝有位師兄教咗我, 用魚袋包住落水, ok喎
夢想終於成真

最佳新人

地板
heary 發表於 2012-6-3 07:07
幾年前開缸,新買一支120,用左一個月,就知佢根本唔係依個年代產品,完全唔x掂
半價拿拿林賣左佢

暫時只有出水問題,已解決, 效能未知, 觀察咗幾日, 都ok呀 我未買前都睇過一啲評價, 都話幾好, 唔緊要, 試下先, 又唔貴貫番嚟(二手)
夢想終於成真

最佳新人

ice28720 發表於 2012-6-3 12:07
支化氮如果换個 ab2000i 泵效果可能會好堅

而家用緊eheim泵,都ok
夢想終於成真