海水領域 SeaFishZone

樓主: waiwai98
打印 上一主題 下一主題

WHERE有紅龍RD3買...... [複製鏈接]

論壇元老

樓主
專業!
TIga

論壇元老

沙發
nickdo 發表於 2013-9-6 16:28
RD3 有問題架, 85W 果款要re-design, 斷左貨好耐. 早個月話過一兩個月會搞掂. 啱啱去佢個WEBSI ...

師兄,請問有無講RD3邊度有問題呀?我一月份換了新缸後正正選用了此泵,到而家一直使用了八個月期間估計中途停泵時間約有一個鐘咁上下,暫時沒見有異常情況出現,呢隻泵都幾貴買時講明終生保養,如果設計上有問題咁係咪要全球回收呢!
TIga

論壇元老

板凳
肥仔Tim 發表於 2013-9-6 17:04
@@

師兄咩事?你邊間買呢?
TIga

論壇元老

地板
又話RD3改了款打正係德國造?咁兩年保養都算係咁了,一般正常使用好少壞嘅,個别有問題都唔出奇,有得整就好了,邊有包實用到幾耐㗎!
TIga

論壇元老

剛剛上左官網睇,都無85w只有新款75w係下左架,舊款65w無事有賣,陶瓷磁芯鈦軸都係德國製造不是深圳代工的!
TIga

論壇元老

chihim 發表於 2013-9-7 19:10
pro coral 無rd3 的。。。我果次去買,區無貨  要過幾月時間翻,先比60% 訂金

低能。。 肯定系唔比,之後 ...

咁最後買左咩泵用?
TIga

論壇元老

有時買野都睇彩數,但一分錢一分貨買得呢個價錢材料造工檢測應該都會嚴謹啲嘅!
TIga

論壇元老

waiwai98 發表於 2013-9-9 02:57
請教一下....頂既意思係咩??......我個岩岩訂左缸.....2個低上水...係35MM...

啲水出唔切水留在水管内令壓力增大有機會損壞水泵!
TIga