海水領域 SeaFishZone

樓主: benzwang
打印 上一主題 下一主題

RT吹水區~   [複製鏈接]

最佳新人 活躍會員 熱心會員 論壇元老

vsvs 發表於 2013-1-2 23:22
想當年同魚夫買格仔腦,新買返嚟已經走色
放心啦,肯定富士,正如其他師兄講,水晶腦有咁既色,你 ...

放系有沙既地方會容易D 變火山。。

我之前清缸低,放兩件放左20日有多∼ 一直都吾變火山

后來補翻沙低,放兩日 就成坐山甘∼ 雖然我見人地放玻璃面或石上都會變,不過有時就真系撞手神 

dickytam 發表於 2013-1-3 00:02
我E加有白千,菲千,美千,其他冇

其實白千系乜地方既千手呢? 我見黃一 賣緊,系吾系果種?

dickytam 發表於 2013-1-3 00:40
係王一貨,都好閃同幾粗生

好彩我前日 都Hold 左先,不过未交收

hoihoi710 發表於 2013-1-3 00:16
我唔覺有,,,有時諗諗下,,其實我分分鐘夠位開2個frag仔缸,,不過冇野frag姐,,

做復原缸,我系RC 見D鬼老 專去魚店收D 燒緊既珊瑚 翻去醫

真系技術既表現   5usd 買個燒左大半既甜甜翻去醫到變翻原樣,真厲害

heary 發表於 2013-1-3 01:28
唔似火山係咪即係冇態呢?
水晶同富士我唔識分

我水晶同富士都有。。 以顏色來講∼ 甘既顏色水晶腦好少見。

未發大果時 水晶同富士都有分別,其實都吾算接近,你張又系藍燈相,我就甘體都覺得系富士

heary 發表於 2013-1-3 01:34
之前水族世界有好多!
$120 有5,6棵分開在一條長珊瑚骨上!
應該係大陸野!

海南島出產?! 不過都好既,集齊所有地方既千手

heary 發表於 2013-1-3 01:34
之前水族世界有好多!
$120 有5,6棵分開在一條長珊瑚骨上!
應該係大陸野!

今日羅左翻來,系袋到謝謝地,一放落缸 走去搞部ro di。。翻來就 系甘閃。幾好 唔錯

heary 發表於 2013-1-3 11:19
你貼兩張相睇下分別

下。。。我頭像果粒米水晶腦羅。。

heary 發表於 2013-1-4 01:01
我果舊咪又係咁樣,只係唔同色

富士縮埋 真系差吾多噶 如果你果舊系水晶。。甘既顏色 你發啦

heary 發表於 2013-1-4 01:03
我覺得佢好似日本千手

吾似。。泵水動作好大分別

同埋都吾夠日本千手白。。我就放左系日本千手附近之嘛

heary 發表於 2013-1-4 01:22
其實舊野係粉紅色

不過 水晶腦D 皮好明顯滑D。。 富士好鞋

heary 發表於 2013-1-4 01:37
乜都冇所謂啦!
反正都係試玩腦!
不過睇個樣都係養唔到!

只要無燒,縮埋 兩三星期 先發大都可能。。

我試過8字腦,巴里腦,都系甘。。一齊翻 一舊開一舊就縮。哈

路過一下。。

我放沙變到一劈野甘。。兩寸變6寸+

Fishtank 發表於 2013-1-6 17:37
咁冇緣Lu,我個係缸仔,六吋太大。thanks

富士 放缸仔吾好。。放D 格仔腦吧

Fishtank 發表於 2013-1-6 22:54
格仔腦,扣腦都有幾粒lu。

幾粒點夠噶。。

kenny819 發表於 2013-1-6 23:21
話時話wo 上面2位ching 放左全缸照 係呢個post未

放上來出丑

近排D 珊瑚狀態吾好,吾影啦

搞左好耐,想左好耐∼ 前日買3支鹽度計翻來,一試! WTF 原來舊果支差左0.003

就是我一直以為 1.026 = 1.029! 怪吾知得 D珊瑚 謝皮 日千本來好多毛,家陣無乜毛。 南千溶左

金火柴又溶左 九尾 又溶左件。。格仔就走左好幾件色  總知問題嚴重啦

Post 張 謝皮 一角既相 頂住先啦 full.jpg

hoihoi710 發表於 2013-1-6 23:58
1.029威力應該未至於溶野,,係咪有其他問題??

變化太大。。 本來系1.023(1.026)  之后上網體話應該1.025-26最好

米上1.026(1.029)  千手對水好敏感嘛? 所以我覺得系甘既原因。。