海水領域 SeaFishZone

查看: 8972|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

魚不開囗求教 [複製鏈接]

論壇元老

慾望無限…但資源$勁有限! T_T

最佳新人 活躍會員

樓主
傻傻地單眼仔 發表於 2013-9-10 17:55
成缸得兩條魚放得啦

X 2
放佢哋出嚟啄下石,冇病冇痛定咗自然會開口食糧。
PS:樓主一條係火炭仙一條係珊瑚美人。
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

沙發
mrcheong 發表於 2013-9-11 01:32
請問師兄佢哋多數食咩糧多呀,今曰用新鮮豐年蝦癮佢哋只係追過嚟睇睇,跟隹就掉頭走: ...

師兄可以試下張現有粒糧浸淋晒再整碎佢先餵。
細仙多口咩都食,只係對新環境新水質未習慣。仲要兩條一齊係咁細嘅空間,好有機會會因對方嘅動靜而緊張有壓力,所以放佢哋出嚟會易d開口,如果有追打先再兜起惡果條啦。
小小意見,希望幫到你
我是買魚狂…也是死魚皇

論壇元老

最佳新人 活躍會員

板凳
G-force 發表於 2013-9-12 20:33
睇左未先?

http://www.seafishzone.com/forum.php?mod=viewthread&tid=574&extra=page%3D1

我想睇醫魚編......有未?
我是買魚狂…也是死魚皇