海水領域 SeaFishZone

標題: RT白點 [打印本頁]

作者: @wahwah@    時間: 2014-9-16 08:58:38     標題: RT白點

各大大,可否提供下RT白點藥嘅推介呀,如果可以,最好提供埋圖
作者: winmxc    時間: 2014-9-16 09:45:40

作者: eno    時間: 2014-9-16 10:30:07

rt缸不能落銅,將魚拿出來醫吧
作者: mortyleelee    時間: 2014-9-16 12:12:43

師兄,你問生龍有支可珊瑚缸用白點藥,我姐夫個缸成缸白點,佢有軟體嘢用了兩次已經冇哂,支嘢幾十蚊,5-6日用一次,佢用兩次已經把所有魚醫好,所有軟體,任何生物冇死過,你真係可以一試呀。
作者: @wahwah@    時間: 2014-9-16 12:30:51

mortyleelee 發表於 2014-9-16 12:12
師兄,你問生龍有支可珊瑚缸用白點藥,我姐夫個缸成缸白點,佢有軟體嘢用了兩次已經冇哂,支嘢幾十 ...

謝C兄提供,其實我自己都用緊一支台灣出嘅RT白点藥,只不過見成效不是太理想,所以想睇睇大家有冇咩好提供。

作者: mortyleelee    時間: 2014-9-16 12:43:34

其實你將魚攞出0黎落藥跟本好難好,因為本身成個缸都有白點就算魚好返再落返主缸一樣會有白點.
作者: chihim    時間: 2014-9-16 13:01:24

乜藥都唔落,d 魚都會自己好ga啦

殺滅白點,只有銅藥。其他珊瑚缸白點藥,上面都無寫明 系 殺滅

作者: bbfish    時間: 2014-9-16 13:19:57

chihim 發表於 2014-9-16 13:01
乜藥都唔落,d 魚都會自己好ga啦

殺滅白點,只有銅藥。其他珊瑚缸白點藥,上面都無寫明 系 殺滅

會自己好返咩?

作者: Carlchan    時間: 2014-9-16 13:24:47

我自己試過rt缸有魚起白点,車枝250ml消化细菌,八個鐘頭後白点全退!
作者: chihim    時間: 2014-9-16 13:26:15

如果白點唔出現代表醫好的話,唔落藥 都算系d 水醫好條魚ga

個缸唔落銅,缸裡面會無白點?
作者: Messi_sunshine    時間: 2014-9-16 19:20:32

Carlchan 發表於 2014-9-16 13:24
我自己試過rt缸有魚起白点,車枝250ml消化细菌,八個鐘頭後白点全退!

講真的嗎?
作者: bbfish    時間: 2014-9-17 01:41:04

Carlchan 發表於 2014-9-16 13:24

那麼神奇

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://www.seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2