海水領域 SeaFishZone

標題: LED問題請教 [打印本頁]

作者: pc39dkk    時間: 2014-4-7 11:18:25     標題: LED問題請教

小弟個FOT缸係 36"*24"*28",開缸年半一直用緊 Maxspect G2-800-230w (是朋友退出送給我的,後來才知道FOT無需用這種貴燈)。因最近組藍燈開始有問題,時著時唔著,仲有幾粒好似燒左。
想請教大家用邊支燈代替最好?價錢合理又用得其所,最好有型號,我可以留意二手區。
謝謝
作者: 我係wingk960    時間: 2014-4-7 18:30:16

其實唔要求日出日落漸光暗.是但買支耐用野就得.但如果有D要求,.黎黎去去個幾款.
R420
ZLIGHT個D囉.
作者: pc39dkk    時間: 2014-4-7 20:35:01

我係wingk960 發表於 2014-4-7 18:30
其實唔要求日出日落漸光暗.是但買支耐用野就得.但如果有D要求,.黎黎去去個幾款.
R420
ZLIGHT個D囉.

師兄,唔該先。
日出日落就唔駛喇,返工熄燈,放工開燈。
另可否PM耐用野既牌子&型號呢?謝謝。

作者: 我係wingk960    時間: 2014-4-7 20:55:54

pc39dkk 發表於 2014-4-7 20:35
師兄,唔該先。
日出日落就唔駛喇,返工熄燈,放工開燈。
另可否PM耐用野既牌子&型號呢?謝謝。

...就係冇....好講手神.有D O的.死都唔壞.有D就買返黎就壞.
我支RGB頭尾一年重未壞.好彩好彩.

作者: nickdo    時間: 2014-4-8 16:30:45

整返好佢咪最平囉, 呢款燈好易整架JA
作者: 肥嘟嘟河馬仔    時間: 2014-4-8 17:41:43

用鹵素燈
作者: Lewis_Lo    時間: 2014-4-9 00:26:26

個人意見
其實以魚缸燈嚟講,Maxspect G2只係中價燈,未算係貴燈。
無話邊支燈最好。每個人要求唔同,有人只需白燈,有人喜歡藍白,小弟就喜歡藍白之外,要有少少紅燈照落D魚先靚,由其是照落火焰仙。
而上面其他CHING所講的R420R or Zetlight 價錢都叫OK。二手區都內不內有CHING放。
而其他,例如土砲野,係可能平DD,但見好多CHING COMMENT都話唔掂,快壞,售後服務差等等。

歡迎光臨 海水領域 SeaFishZone (http://www.seafishzone.com/) Powered by Discuz! X2