hoihoi710 發表於 2013-3-27 00:16:20

比個list你,,跟住玩就ok,,有改善就等其他ching提點下
缸:36”x14”(如果可以做深d,rt缸越深越好睇)x20”(22寸更好)
9寸側倉,分2格,,頭倉做8寸,尾倉6寸,
燈r420r
化痰H&H t61
上水泵 NJ3000
造流(wm36/mp40/tunze 6095x2 加7095)
豆樽(用網上鋪賣野豆樽,比雙魚好用)
水冷TR20>HS66A(我用緊,暫時ok)
唔好煲豆,用同樣功效但比較方便既通心粉)
以上係我真誠建議,,以上器材有排你玩,正常情況下可以養得好好
保證寧靜,而且肯定做到你想要既效果!

jasonlwl 發表於 2013-3-27 00:27:41

hoihoi710 發表於 2013-3-27 00:16 static/image/common/back.gif
比個list你,,跟住玩就ok,,有改善就等其他ching提點下
缸:36”x14”(如果可以做深d,rt缸越深越好睇) ...

{:6_178:}

fbn 發表於 2013-3-27 00:32:05

hoihoi710 發表於 2013-3-27 00:16 static/image/common/back.gif
缸:36”x14”(如果可以做深d,rt缸越深越好睇) ...

{:6_158:}{:6_158:}{:6_140:}

dickytam 發表於 2013-3-27 00:33:33

8"放唔到t61起碼要9"因為我都用緊{:6_159:}

hoihoi710 發表於 2013-3-27 00:38:24

dickytam 發表於 2013-3-27 00:33
8"放唔到t61起碼要9"因為我都用緊

師兄果然師兄,,我用緊H&H v2001=_=完全冇諗過會唔夠位:-D

alan@aqua 發表於 2013-3-27 03:51:20

呢個SETTING真係用家精選! {:6_178:}
如果主觀因素怕真滴吵而唔用...真係超錯! 我朋友個40"真滴缸可以擺睡房一齊睡...
我有個12"小丑缸用AA70年代果隻頂瀘, 一定吵過我個30"真滴(就算開埋柜門計!)

chihim 發表於 2013-3-27 08:03:07

燈就超班過個缸。。其他野就,唔知搞乜:lol

聽海ching 講果d 野 99.99%都無錯了

hoihoi710 發表於 2013-3-27 13:07:37

chihim 發表於 2013-3-27 08:03
燈就超班過個缸。。其他野就,唔知搞乜

聽海ching 講果d 野 99.99%都無錯了

99.99%冇錯@@但係我比dicky大佬找錯處,,哈哈,,
支燈真係超班,,

ryankwong 發表於 2013-4-15 11:17:54

支燈真係咁正,等我定佢為目標先

monsing 發表於 2013-5-5 00:05:15

免得洗太多冤枉錢 <--五想洗冤枉錢就買真滴{:6_165:}養養就會想轉....
頁: 1 [2]
查看完整版本: 復活節 - 未開缸, 先開post~