ykw815 發表於 2013-2-8 23:48:02

{:6_197:}

chihim 發表於 2013-2-9 05:04:53

終如系過年之前到達目標∼∼

r199818 發表於 2013-2-9 11:55:43

水質ok,唔差wo:victory:

TimTim 發表於 2013-2-10 00:06:37

想問下咁多皮革有冇用carbo呀, ching. thanks~~~~

chihim 發表於 2013-2-10 00:09:43

TimTim 發表於 2013-2-10 00:06 static/image/common/back.gif
想問下咁多皮革有冇用carbo呀, ching. thanks~~~~

活性炭?有用吖

TimTim 發表於 2013-2-10 00:17:56

chihim 發表於 2013-2-10 00:09 static/image/common/back.gif
活性炭?有用吖

想問多小小,係長放定放一陣拎走?用開邊隻同用幾多…
我都諗緊玩下皮革,想請教一下…
thanks!
{:8_259:}{:8_260:}{:8_261:}{:8_262:}

chihim 發表於 2013-2-10 13:23:21

TimTim 發表於 2013-2-10 00:17 static/image/common/back.gif
想問多小小,係長放定放一陣拎走?用開邊隻同用幾多…
我都諗緊玩下皮革,想請教一下…
thanks!

長放,用Fluval  100l水 100克

chihim 發表於 2013-2-25 21:03:11

更新一下先∼∼ 珊瑚無加無減,都系果D∼∼ 只系有部分位置改變左

之前不明原因成缸魚死到得翻 條耳班吊同倉魚。。 前日同Roychan + 河馬大佬出魚街買魚

比河馬大佬刺激之下。。一野買左10條青魔 4條黃吊 1條馬安小丑 翻來對溫直車左落缸。。

加埋大前日買左6條 巴厘天使。。。 個缸立刻多左好多魚。。哈∼ 到今日為止 無打架 大家游來游去

今日全部都以經開口。。我古都古吾到甘快。。 :P  Ching 們吾好學我,吾對水吾Q魚 一次買甘多。

chihim 發表於 2013-2-25 21:08:42

成缸魚瓜左95% 其實我都想過,我覺得好有可能系NO3 同 PO4 幾日之內跌得太勁。。

D 魚全部開口 無任何病樣,昨晚搶野食 第二日就訓左。。4日之內就甘瓜左95%。。 連巴士同寶石魔兩條養左2 3年的魚都死埋。。。 但系 珊瑚同 蝦,海膽 細地毯癸x2 大地毯癸x1 都無事wo..:Q:Q

hoihoi710 發表於 2013-2-25 21:33:31

巴里天使都開埋口????

chihim 發表於 2013-2-25 21:36:37

hoihoi710 發表於 2013-2-25 21:33 static/image/common/back.gif
巴里天使都開埋口????

開了。。個食相好樣衰

dickytam 發表於 2013-2-25 21:48:03

一次加禁多魚,睇住又爆no3{:6_159:}

chihim 發表於 2013-2-25 22:07:29

dickytam 發表於 2013-2-25 21:48 static/image/common/back.gif
一次加禁多魚,睇住又爆no3

唔知d 豆同化蛋頂唔頂得住。。希望無問題啦。。

我等陣都去check 下no3 同 po4 先。。 米河馬大佬羅,比區刺激下就搞成甘。。{:6_145:}

brian 發表於 2013-2-25 23:16:04

冇事嘅

chihim 發表於 2013-2-26 01:14:08

No3 Po4 上吾到。。還低Q左。。 :L 豆豆同支化蛋 真系吾講得少。。 NO3 應該系0.1 鍘邊體系 10個到。。或者5都吾頂
當區0.1啦  PO4就頂體好透明,鍘邊體好似藍藍地,應該未到0 掛。。不過都超低了

chihim 發表於 2013-2-26 07:46:57

我做翻元老啦:lol

r199818 發表於 2013-3-11 10:33:11

個缸真係好靚,我就用緊ZETLIGHT LED,腦係退緊色,我都唔知加多兩支39w T5HO好,定改晒全部用T5HO

chihim 發表於 2013-3-11 11:36:34

r199818 發表於 2013-3-11 10:33 static/image/common/back.gif
個缸真係好靚,我就用緊ZETLIGHT LED,腦係退緊色,我都唔知加多兩支39w T5HO好,定改晒全部用T5HO

放系d 暗老光位。米無事

chihim 發表於 2013-3-11 11:36:38

r199818 發表於 2013-3-11 10:33 static/image/common/back.gif

放系d 暗老光位。米無事

r199818 發表於 2013-3-11 13:24:18

現在嘗試放把燈調教藍dd,白燈暗些少試下
頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: 普普通通soft coral + LPS 缸 (68樓大更新啦)